Önce sağlam bir temel - Mutlu bir evlilik için-2
Evlilikte denklik ve karşılıklı fedakarlık Kur'an'da yazılı ama uygulamada aile büyükleri neden bu denklikleri göz ardı edebiliyor?
40
Evlilikte denklik ve karşılıklı fedakarlık Kur'an'da yazılı ama uygulamada aile büyükleri neden bu denklikleri göz ardı edebiliyor?
40
Toplumun çöküşünü dinî ve ailevi değerlerin kaybına bağlayan yazar, çözümü 'kendi olmakta' buluyor—ama bireysel sorumluluk vurgusunun sistem sorunlarını görmezden gelmesi riski var mı?
36
Seyyid unvanı taşıyan bir kişinin samimi olmadığını sezgi ile mi yargılayacağız, yoksa gerçek ilim ve fedakarlığı tanıma yetimiz mi kayboluyor?
45
Peygamber'in yetim olarak büyümesine rağmen kusursuz olması, insanın karakterini değiştirebileceğini mi kanıtlıyor?
40
Yükseliş ve düşüş arasında hangisi gerçek tehlike: başarının kaybı mı, yoksa başarıyla birlikte istikameti yitirmek mi?
71
Çocuklarımızı akıllı telefondan daha fazla imanla beslemeliyiz; peki, modernlik ve teknoloji gerçekten çocukların ahlakını böyle yozlaştıran tek etmen midir?
38
Çocuğun karakteri anne-babanın sesinin tonundan başlayıp haramla helal ayrımına kadar şekilleniyor; peki akıllı telefonları suçlamak gerçek sorumluluğu mu gizliyor?
49
Modern gençlik sorunlarına İslami çözüm sunuyor yazarsa, bu iletişim reçetesi tüm aileler için geçerli midir, yoksa sadece dini değerleri paylaşanlar için mi işe yarar?
52
Ebü'l-Hasan'ın öğretilerine göre ilim, sadece bilgi değil, Allah'a itaat ve ahlak öğrenmektir; peki bugün eğitim sistemimiz bu ruhani boyutu ne ölçüde barındırıyor?
37
Müslüman olmak için bilim, başarı ya da zenginlik gerekli mi, yoksa güler yüz ve tatlı söz yeterli midir?
63
Medeniyetler dışarıdan değil içeriden çöker—ama bunu yıkım değil ilerleme olarak sunarsak kim durduracak?
51
Anneler çocuklarını dünya başarısına hazırlayıp ahiret felâketinden korumazsa, şefkat midir yoksa ihanet midir?
49
Dijital dünya çocukları kontrol altına alırken, İslami ahlak eğitimi zorlamadan verilirse kurtuluş mümkün müdür?
47
Müslümanların birbirini sevmesi Allah'ın en sevdiği ibâdet iken, bugün toplumda neden bu sevgi ve vefa giderek zayıflıyor?
64
İslam hukuku tarihinin büyük müftüsü İbnu'l-Humâm'a göre, Müslüman halk hangi mezhep fetvasını seçerse seçsin, o mezhebe selameti vardır; peki bu esneklik, dinin temellerini zayıflatırken biliçlik mi güçlendiriyor?
55
Müslüman kadınlar dertlerini komşulara değil Allah'a açarlarsa, modern dünyada yalnızlığa mı mahkûm ediliyorlar?
52
Eğitim sistemi vicdanlar yetiştirmiyor, bilim insanları üretiyor; peki din eğitimi müfredatı gençleri ahlak sahibi bireyler haline getirmeye yeterli midir?
47
İslami eğitim çocuklukta verilmezse, yetişkinlikte kabul etmek ateist bir dini seçmek kadar mı zorlaşır?
51
Gençlerimizin elinde silah yerine Kur'an olmalı derken, yazar Hz. Peygamber'in ahlakını mihenk taşı yapıyor—peki bu mirasın bugünün gençliğine aktarılması için müfessirler yeterli mi?
45
İslam'da insan hayatı o kadar kıymetli ki haksız yere birini öldürmek en büyük günah sayılıyor, peki bu ilke modern toplumda cezalandırma ve adalet sistemine nasıl yansıyor?
70
© 2025