Sosyal Çürüme Nasıl Önlenir
Okul saldırıları toplumun manevi boşluğunun yüzü mi, yoksa güvenlik sisteminin başarısızlığının göstergesi mi?
38
Okul saldırıları toplumun manevi boşluğunun yüzü mi, yoksa güvenlik sisteminin başarısızlığının göstergesi mi?
38
İslam medeniyeti neden 12. yüzyıldan sonra durağanlaştı: Dini otoriteyle siyasi gücün ittifakı mı, yoksa ekonomik yapının askerileştirilmesi mi?
38
CHP'lilerin 23 Nisan'da mehter sesine sırt dönmesi bir müzik protestosu değil, Türk devlet geleneğine yabancılaşmışlığın göstergesi midir?
64
Mehter Marşı'na sırtını dönenler Mozart ve Beethoven'ın kemiklerini sızlatıyor—peki batı aşkı kendi kültürün değerini anlamamak mı?
55
CHP'li yöneticiler 23 Nisan'da mehter çalan çocuklara sırtını döndü; fakat çocuklara karşı kaba davranış 'sekülerizmle İslam arasındaki' derin çatışmanın mı sadece bir belirtisi?
36
Yazar idam cezasını caydırıcı çare olarak sunuyor, ancak güvenlik tedbirleri yerine ahlak eğitiminin eksikliğini vurgulaması, sorunu çözmek için tek bir cezanın yeterli olup olmadığını sorgulamamıza neden olmuyor mu?
42
Mine Kırıkkanat'ın başörtüsüne hakaret ettiği için Alevilere özür dilemesi, dindar Müslümanlara yapılan hakaretlere karşı çift standardı ortaya koymamıyor mu?
64
İslam'dan uzaklaşıp tüketim kültürüne kapılan insanlık, özgürlüğü seçerken esaret mi seçiyor?
58
Yazı Batı medeniyetini insanın doğal toplumsal ilişkilerini kopartarak bereketsizliğe sürüklediği iddiasıyla eleştiriyor; peki insanın kabileden ümmet düzeyine çıkması gerçekten Batı medeniyetinin eseri midir?
43
CHP'nin Osmanlı mirasını reddetmesi 'kültür soykırımı' mı, yoksa farklı bir modernleşme vizyonu mu?
42
Direksiyon başında karakterin büyüteç altında görüldüğü bir toplumda, kural ve ceza yetmiyor; vicdan terbiyesi lazım değil mi?
46
Milli Eğitim Bakanı'nın dindar nesil yetiştirme çabasını sabote etmeye çalışanlar kim ve bu muhalefet gerçekten eğitim kalitesi için mi kaygı taşıyor?
71
CHP'li yöneticiler 23 Nisan'ı seküler etkinliklerle 'kutlarken', milli mücadele mirasını çiğnemiş sayılmaz mı?
40
Dijital çağda anlam buharlaşırken, telefon kuyruğunda bekleyenler farkında mı olduklarından kendilerini kaybettiklerinin?
34
Düşman artık silah değil, ekranlardan ahlaksızlık bombalıyor; ama bir sigara kadar gafil olmak milyonlarca nesli yok etmek demek değil mi?
55
Yazar, Kahramanmaraş katliamını bahane edip eğitim bakanına istifa çağrısı yapanları 'gericiler' olarak niteleyip 23 Nisan'ı 'buruk' kutlarken, kendi tarafın ölümlere karşı neden bu kadar sessiz kalıyor?
55
Dijital tehlikelere karşı yapılan uyarılar 'çağın gerisinde kalmak' diye niteleniyor; peki Batı'da yıllardır yaşanan sorunlar önlemek için alınan tedbirler de geri mi?
42
Narkissos mitolojisinden hareketle, kendine aşırı odaklanmanın bireysel ve toplumsal tahribatını sorguluyor: Kişisel erdemle nefsilik arasındaki sınır çoktan silindi mi?
35
Çocuklarımızın gerçek bayramı seküler eğitim değil İslami değerlerle korunmaktan geçiyorsa, hangi eğitim sisteminde yetiştirilen gençler topluma daha fazla katkı sunuyor?
51
Yüz yıllık seküler eğitim başarısız olduysa, Bediüzzaman'ın yöntemi gerçekten çözüm mü, yoksa nostalji ve kurumsal meselelerin karmaşıklığından kaçış mı?
57
© 2025