Sekülerizm ve ahlaki çöküş: Sistem mi birey mi sorumlu?

# Konu Özeti

Yazarlar, toplumda yaşanan ahlaki çöküşün sekülerizmin sonucu mu yoksa bireysel ve sistemik başarısızlıkların sonucu mu olduğu sorusunu tartışmaktadır. Seküler modernleşmenin geleneksel değerleri ve manevi rehberliği ortadan kaldırdığını iddia edenler bunu temel sorumlu olarak gösterirken, diğer taraf güvenlik sistemleri, eğitim politikaları ve bireysel ahlak eğitiminin eksikliğini vurgulamaktadır. Ancak sistem mi birey mi sorumlu değil, sekülerlik ve dinsel değerlerin dengeli bir şekilde toplumsal yaşamda yer bulup bulamayacağı gerçekten çözülebilir bir soru mudur?
#ahlak#gençlik#Eğitim#CHP#sekülerizm#İslam#eğitim sistemi#toplumsal değerler#ahlak krizi#medya

Sosyal Çürüme Nasıl Önlenir

Okul saldırıları toplumun manevi boşluğunun yüzü mi, yoksa güvenlik sisteminin başarısızlığının göstergesi mi?

Şakir Tarım

İslam düşüncesinde büyük değişim

İslam medeniyeti neden 12. yüzyıldan sonra durağanlaştı: Dini otoriteyle siyasi gücün ittifakı mı, yoksa ekonomik yapının askerileştirilmesi mi?

Taha Akyol

CHP'nin destursuz gidişatı... Sırtını kime dönüyorsun

CHP'lilerin 23 Nisan'da mehter sesine sırt dönmesi bir müzik protestosu değil, Türk devlet geleneğine yabancılaşmışlığın göstergesi midir?

Nur Tuğba Aktay

İçimizdeki Mo"zartlar"

Mehter Marşı'na sırtını dönenler Mozart ve Beethoven'ın kemiklerini sızlatıyor—peki batı aşkı kendi kültürün değerini anlamamak mı?

Bekir Hazar

Mehter'e arkasını dönenlerin derdi ne

CHP'li yöneticiler 23 Nisan'da mehter çalan çocuklara sırtını döndü; fakat çocuklara karşı kaba davranış 'sekülerizmle İslam arasındaki' derin çatışmanın mı sadece bir belirtisi?

Halime Kökçe

Sokaklar dolusu kudurgan, neredesin yağlı urgan

Yazar idam cezasını caydırıcı çare olarak sunuyor, ancak güvenlik tedbirleri yerine ahlak eğitiminin eksikliğini vurgulaması, sorunu çözmek için tek bir cezanın yeterli olup olmadığını sorgulamamıza neden olmuyor mu?

Ekrem Şama

Mine bize, "Kılıç artığı"nın çok daha ağırını söylerken neredeydiniz...

Mine Kırıkkanat'ın başörtüsüne hakaret ettiği için Alevilere özür dilemesi, dindar Müslümanlara yapılan hakaretlere karşı çift standardı ortaya koymamıyor mu?

Ali Karahasanoğlu

Batı virüsü dünyevileşme 1

İslam'dan uzaklaşıp tüketim kültürüne kapılan insanlık, özgürlüğü seçerken esaret mi seçiyor?

Muhammed Özkılınç

İnsanlığın başının üzerindeki yok oluş tehdidi

Yazı Batı medeniyetini insanın doğal toplumsal ilişkilerini kopartarak bereketsizliğe sürüklediği iddiasıyla eleştiriyor; peki insanın kabileden ümmet düzeyine çıkması gerçekten Batı medeniyetinin eseri midir?

Vahdettin İnce

Tut kelin perçeminden!

CHP'nin Osmanlı mirasını reddetmesi 'kültür soykırımı' mı, yoksa farklı bir modernleşme vizyonu mu?

Resul Tosun

Trafik Güç Gösterisi Değil, Medeniyet Sınavıdır

Direksiyon başında karakterin büyüteç altında görüldüğü bir toplumda, kural ve ceza yetmiyor; vicdan terbiyesi lazım değil mi?

Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Bakan niçin istifa etme(me)li

Milli Eğitim Bakanı'nın dindar nesil yetiştirme çabasını sabote etmeye çalışanlar kim ve bu muhalefet gerçekten eğitim kalitesi için mi kaygı taşıyor?

Ali Akben

Cehaletinizden yıldık

CHP'li yöneticiler 23 Nisan'ı seküler etkinliklerle 'kutlarken', milli mücadele mirasını çiğnemiş sayılmaz mı?

Yusuf Alabarda

Boşu boşunalık

Dijital çağda anlam buharlaşırken, telefon kuyruğunda bekleyenler farkında mı olduklarından kendilerini kaybettiklerinin?

İsmail Kılıçarslan

Bir nefes gaflet

Düşman artık silah değil, ekranlardan ahlaksızlık bombalıyor; ama bir sigara kadar gafil olmak milyonlarca nesli yok etmek demek değil mi?

Muhammed Özkılınç

Cumhuriyetimizin mayası

Yazar, Kahramanmaraş katliamını bahane edip eğitim bakanına istifa çağrısı yapanları 'gericiler' olarak niteleyip 23 Nisan'ı 'buruk' kutlarken, kendi tarafın ölümlere karşı neden bu kadar sessiz kalıyor?

Ali Akben-Milat

ABD tipi saldırı ve 300 milyon çocuk

Dijital tehlikelere karşı yapılan uyarılar 'çağın gerisinde kalmak' diye niteleniyor; peki Batı'da yıllardır yaşanan sorunlar önlemek için alınan tedbirler de geri mi?

Mahmut Övür

Basketbol, voleybol, futbol

Narkissos mitolojisinden hareketle, kendine aşırı odaklanmanın bireysel ve toplumsal tahribatını sorguluyor: Kişisel erdemle nefsilik arasındaki sınır çoktan silindi mi?

Mehmet Şeker

Çocuklarımızın, gençlerimizin ve hepimizin gerçek bayramı......(!)...

Çocuklarımızın gerçek bayramı seküler eğitim değil İslami değerlerle korunmaktan geçiyorsa, hangi eğitim sisteminde yetiştirilen gençler topluma daha fazla katkı sunuyor?

Şevki Yılmaz

T.C; Risale-i Nur enstitülerini acilen kurmalıdır!!!

Yüz yıllık seküler eğitim başarısız olduysa, Bediüzzaman'ın yöntemi gerçekten çözüm mü, yoksa nostalji ve kurumsal meselelerin karmaşıklığından kaçış mı?

Prof. Dr. Ahmet Maranki