Okullarımız...Manevi Vatan'dan ne haber
Batı'ya bağlanıp kendi değerlerimizi ihmal ettik; ama silahlarımız bize dönerse, anahtar İmralı'da değil maneviyatta mı bulunacak?
79
Batı'ya bağlanıp kendi değerlerimizi ihmal ettik; ama silahlarımız bize dönerse, anahtar İmralı'da değil maneviyatta mı bulunacak?
79
Eğitim sistemini kökten değiştirmek yerine aile ve okul işbirliğiyle ahlak eğitimine odaklanmalıyız, ama dijital mecraların etkisini yok saymak mümkün müdür?
63
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş saldırılarının kökü fakirlik mi, eğitim eksikliği mi, yoksa toplumsal ahlak erozyonu mu—refah ülkelerindeki benzer olaylar hangi açıklamayı destekliyor?
61
Okullara polis koymak şiddet sorunu çözer mi, yoksa gençlerin kalbini koruyamayan sistem mi asıl suçlu?
45
Kahramanmaraş ve Siverek'teki cinayetleri milli-manevi eğitime karşı olanların suçu olarak gören yazı, ahlakı hangi sistemin koruyabileceği sorusunu gözden kaçırıyor mu?
70
Maneviyattan uzaklaşan insan şiddeti neden işlemiyor, ne işlemesi gerektiğini unutuyor; peki vicdanın olmadığı toplumda kanun ne kadar koruyabilir?
58
Okul baskınlarını Batılılaşmanın sonucu olarak gören yazar, terör ve çocuk istismarı gibi meseleler siyaset üstü konular değil midir?
63
Okullarımızda çocuklar katledilirken, seküler eğitim sistemi ve dijital medya mı sorunun kaynağı, yoksa bu gerekçeler toplumun asıl sorunlarından mı dikkatini dağıtıyor?
45
Öğretmenleri ve Eğitim Bakanı'nı suçlamadan önce, kendi evimizde ayna tutmalı ve çocuklarımızın eğitiminde ne kadar sorumluyuz?
69
Siverek ve Maraş'taki trajedilerin arkasında oyunlar mı, yoksa değer kaybı mı sorumlu? Yazı soruyu cevaplamak yerine, çocuklarımıza ne öğrettik diye soruyor.
50
Devlet maden şirketlerini korurken vatandaşlar toprağını savunuyor, çocuk çeteler silahlı hale gelmiş, sistem kumar ve faizi teşvik ediyor—bu bileşen sosyal çöküşü delibere mi yönetiyor?
48
Okullardaki şiddet olaylarını din dersi eksikliğine bağlayan yazar, peki seküler ülkelerde bu tür saldırılar neden yaşanıyor?
64
Seküler siyasetçi, ölümünde İslami törenlerle defnedildi—dini inançsızlık ile dindar ölüm arasındaki çelişki kime sorulmakta?
90
Kapitalizm bize tüketim çılgınlığı aracılığıyla kendi değerlerimizden uzaklaştırıyor iddiası, peki tüketim ile kültürel kimlik kaybı arasında doğru orantı gerçekten var mıdır?
42
Din kitapları inanç meselesi, bilim ise gerçeklik meselesi—peki bu ikisini birbirine düşman yapmak zorunlu mudur?
45
Kadıköy'deki cami projelerine karşı çıkanları hedef alan yazı, dindar ve laik kesimin uzlaşamadığı meselede acı söylemlere başvuruyor; ama dinsel mühür vurma vaadi, çoğulcu bir demokraside tüm kesitleri kucaklamayı mı engeller?
121
Paraya tapan bir toplumda ahlak ve vicdanın yok oluyorsa, bu çöküşün sorumlusu sistem mi, yoksa kendi değerlerini satanlar mı?
73
İnsanlar dört bin yıldır birbirlerine güvenmiyorsa, bugünkü güven bunalımı gerçekten yeni bir sorun mu yoksa kendimizi aldatan bir yanılsama mı?
82
Yazara göre LGBT savunuculuğu ve feminizm küresel bir proje, peki alkol ve uyuşturucu kullanımını meşrulaştıran medya eleştirisi neden sadece bir tarafa yöneltiliyor?
74
Silahlanmakla gurur duyarken maneviyatın zeminini kaybediyoruz; para ve mevki için ahireti yakıyoruz diye yazıyor ama aileler çöküyor, boşanmalar patlarken çözüm gerçekten dini mi?
107
© 2025