Gençlik ve şiddet
Gençlerin şiddete yönelmesi aile sevgisinin yokluğundan mı, yoksa kendini güçlü hissetme arzusunun doğal bir sonucu mu?
42
Gençlerin şiddete yönelmesi aile sevgisinin yokluğundan mı, yoksa kendini güçlü hissetme arzusunun doğal bir sonucu mu?
42
Kartal'daki bir gençlik merkezi, değerleri hayata taşıyor ve nesiller arası köprü kuruyor; peki, dini kurumlar tarafından yürütülen bu tür eğitim çalışmaları toplumsal dönüşümü gerçekten başarabilir mi?
47
Küresel kapitalizmin insanı yuttuğu çağda, Türkiye usta-çırak ilişkisiyle direnç mi kuruyor, yoksa yine de aynı sisteme adapte mi oluyor?
82
12 yıl zorunlu eğitim gençleri sınıflara hapsedip işsizliğe mi sürüklüyor, yoksa toplumsal istikrar için gerekli mi?
52
İdealist Müslüman gençlerin mücadelesi anlatılırken, bu idealizmin gerçek hayatta ne kadar sürdürülebilir olduğu sorgulanmıyor mu?
51
Bediüzzaman Mevlidi'ne binlerce hatim indirilirken, aynı gün şehir Bursaspor şampiyonluğuyla bayram yapıyor—her toplumun sevinci, kendi değerlerinde mi aranmalı?
45
Gençlerin şiddeti 'kindarlık' diye açıklamak, sessizliğin ardındaki öfkeyi duymayı engelliyor—peki ya dinlemeyi öğrenemezsek, ne konuşacak?
44
Hz. Ebu Bekir örneğiyle dostluk, sorumluluk ve ahlakı anlatmak iyi; peki çocuklara bu değerleri korkutmadan sevdirmek gerçekten mümkün mü?
37
23 Nisan'da çocuklara sanat kapılarını açan festivaller, kültürel farkındalık yaratan mı yoksa tüketim alışkanlığı mı kazandırıyor?
38
Dijital ekranlar altında büyüyen çocuklar artık ortak bir çocukluk deneyimi paylaşmıyor; peki bu parçalanmış dünyada onları birleştiren ne kalabilir?
58
23 Nisan'da çocuklara makam oynattığımız halde, o makamların sorumluluğu ve ahlaki ağırlığını hiç anlatmıyorsak, onları neyin başına çıkartıyoruz?
41
Dost meclislerinde sevgi ve saygı merkeze alınırken, gençlerimiz neden dijital kuşatmaya karşı yalnız bırakılıyor?
61
Çocukların ruh sağlığı beslenme, aile desteği ve terapiden oluşan hassas bir dengeye bağlı ama bu dengeyi sağlamak gerçekten yetişkinlerin sorumluluğu mu?
44
Gençleri kurtarmak vatanı kurtarmak gibidir diye yazarken, bu 'kurtarış'ın Batı'ya karşı bir savaş olması gerektiğini düşünüyor; peki sınırları olmayan bu mücadele ideolojik kör noktalar yaratmıyor mu?
47
Çocuk yetiştirmek din meselesi midir, yoksa ebeveynlerin kendi değer yargılarını aktarması mı?
61
Okul saldırıları karşısında devlet güvenlik önlemi alırken, veli desteği olmadan çözüm mümkün müdür?
59
Çocuğun şiddete sürüklenmesi bir tercih değil, sevgiden yoksun bir savunma mekanizması; ama ebeveynin ekranına bakan gözü kendi çocuğuna bakamıyor da değil mi?
73
İranlılar savaşta vatanlarında kalırken, neden bazı toplumların gençleri yurtdışına kaçmaya hazırlanıyor?
76
Aile terbiyesi veremeyenlerin okuldaki eğitimi sabote ettiğini söyleyen yazar, en iyi okullar da kursa çocuk yetiştirme başarısızlığını giderebilir mi?
39
Gençleri 1916'nın ruhunu canlandırarak yetiştirmek gerektiğini söyleyen yazar, panik ve okulları tatil etmeden nasıl başarı sağlayabileceğimizi soruyor mu yoksa bu nostalji gerçekçi bir çözüm mü?
81
© 2025