Gençlik, Sosyal Değişim ve Katılım

Yazarlar, gençliğin bugünkü sorunlarını (şiddet, işsizlik, dijital yalnızlık, değer kaybı) aile sevgisinden dini eğitime, usta-çırak sisteminden öğretim politikalarına kadar geniş bir yelpazede analiz ederken, temel sorgulamalarını gençleri "kurtarmanın" yoluna odaklamışlardır. Ancak bu çözüm arayışlarının merkezinde, yetişkinlerin gençlere değer ve ahlak aktarırken kendi ideolojik çerçevelerine takılıp kaldığı ve gençlerin gerçek ihtiyaçlarını (dinlenilme, ruh sağlığı desteği, ortak deneyimler) gözden kaçırdığı varsayımı yatmaktadır. Peki, gençlere ne anlatacağımızı bilmeden önce, onları dinlemeyi öğrenebildik mi?
#gençlik#Eğitim#değerler#çocuk psikolojisi#çocuk güvenliği#şiddet#sosyal medya#aile#çocuk eğitimi#ahlak

Müslüman Gençler İçin Direniş Çağrısı

Yazar gençleri sistemle değil dinle mücadele etmeye çağırırken, dini referans kullanarak siyasi isyan mı çağırıyor?

Abdülaziz Kıranşal

Temyizden teklife

Çocuğun aklını ilim, kalbini imanla nurlandırırsan eğer, iki kanatlı olur uçar—ama ev, okul ve cemiyeti üçü birlikte sağlayabiliyor muyuz?

Mehmet Kovancı

Nesil yetiştiren anne! Aman dikkat!

Hamilelikten çocuk yetiştirmeye kadar her aşama çocuğun geleceğini belirlerken, bu sorumluluğu sadece fiziksel sağlıkla mı sınırlayabiliriz?

Ömer Arif

SAVAŞ KİME NE ÖĞRETTİ

Her iki saatte bir insan hayatına kendi elleriyle son verirken, siyasi partiler ve kurumlar bu trajediyi neden görmezden geliyorlar?

Nuri Kayış

İzzetli bir şehitten dünyevileşmiş Müslümanlara vasiyet

Gençlere cihad çağrısı yapan yazı, lüksü düşmanlaştırırken, fedakarlığı sorgulamayan bir tavır sergiliyor—peki, İslam'ın kendi döneminde refah ve ilim birlikte yürümedi mi?

Abdülaziz Kıranşal

Batının Üstünlüğüne Müslümanların Tepkisi

Batı'nın üstünlüğü karşısında İslam dünyası neden büyük bilim insanları yetiştiremediyse, eğitim sistemini değiştirmek yeterli olur mu?

İsmail Güvenç

"Kültürel Önyargı ve Gençlik Zirvesi"

Gençler toplumsal dönüşümün seyircisi mi yoksa aktörü olmalı—ya da bu ayrım gerçekten anlamlı mı?

Ayşegül Domaniç Yelçe