Bilmek mi, olmak mı
Bilgi sahibi olmak insanı gerçekten iyileştiriyor mu, yoksa ruhu daraltıp kalpleri sertleştiriyor mu?
80
Bilgi sahibi olmak insanı gerçekten iyileştiriyor mu, yoksa ruhu daraltıp kalpleri sertleştiriyor mu?
80
Dini eğitimde başarısız olacağı korkusuyla imam hatip okuluna giden çocuklar neden yetişkinlikte dininden uzaklaşıyor?
56
Eğitim sistemi çocukları üretken bireyler mi yoksa tüketici kitleler mi haline getiriyor?
79
Eğitimi özgüven kazandırmaya adayan reformlar başarısızlığa mı dönüştü, yoksa uygulamadaki dengesizlik mi sorumlu?
70
Öğretmenin yetkisini merkezi sınavlara kaptıran sistem, okulları diploma üretim fabrikasına dönüştürüyor; peki öğretmen notunun objektifliği merkezi sınavdan daha mı güvenilir?
79
Spor, çocuklara akademik başarıdan daha mı değerli bir şey öğretir, yoksa ailelerin bu dengeyi sağlayamamasının asıl sebebi sistemin yarattığı kaygı mıdır?
47
Atatürk çocuklara özgür düşünce istiyordu, biz onları sınav köleleri yaptık—peki bu sapkınlığı geri alabilir miyiz?
81
Eğitim sisteminin çürümesi, çocuklara öfke ve itaat öğretmek demekse, neden sorumlular hâlâ koltuklarında oturuyor?
59
Kahramanmaraş faciasının sorumlusu çocuk kadar eğitim sistemi, aile ve devlettir; peki din eğitimini talim etmek gerçekten çözüm mü, yoksa sorun mu?
76
Okullarımız katliam ocağı haline geldi diye ağlarken, eğitim sisteminin pedagojik değil ideolojik çıkmazını görmüyor muyuz?
86
Materyalist eğitim insanı değersizleştiriyor derken, yazarın verdiği intihar istatistikleri gerçekten din ve sekülarizmin doğrudan ilişkisini kanıtlıyor mu?
69
Okullarda üç saldırı, trilyonluk bütçeler, minik tabutlar: eğitimi ideolojiye kurban eden iktidar, çocuklarını koruyamayan devlete dönüştü mü?
56
Öğrenci şiddeti suçlusu değil, onu o suça iten sistemin çöküşüdür—ama devlet bu sorumluluğu nereden başlayacak?
65
Okullardaki şiddet sorunu güvenlik kameralarıyla çözülmez; sorunu çözmek için eğitim politikasını kimin için tasarladığımızı yeniden sormalı mıyız?
87
Okul kapısına polis dikseniz bile şiddet zaten çocuğun evinde, sokağında, ekranında büyümüştür—peki, güvenlik önlemleri olmaksızın toplumsal iklimi değiştirmek mümkün müdür?
56
Eğitim ceza ve zorlama ile mi yoksa motivasyon ve sevgiyle mi verimliliğini artırıyor, ama sınav odaklı sistem bunu sorgulamaya bile izin veriyor mu?
49
© 2025