Otoriter liderler ve eğitim kurumlarının geleceği

Yazarlar, otoriter liderliğin ve zayıf eğitim yönetiminin Türk okullarını nasıl felç ettiğini tartışıyor; öğretmenlerin istifa etmesi, velilerin her zaman haklı görülmesi ve kurumsal krize çözüm yerine kriz yönetiminin tercih edilmesi sistemin temel sorunlarını işaret ediyor. Okullardaki şiddet, disiplin eksikliği ve vicdanı hür insanlar yetiştiremeyen bir yapı, Atatürk'ün idealleriyle çatışan gerçekliği ortaya koyuyor. Peki eğitim sistemini reforma tabi tutmadan ya da sorumluları hesap vermeden, sadece sembolik meşaleler yakarak çocukların geleceği düzeltilebilir mi?
#Eğitim#eğitim sistemi#Trump#demokrasi#iktidar#okul şiddeti#Eğitim Krizi#İdeoloji#okul güvenliği#Atatürk mirası

Maraş – Benim memleketim – İçim yanıyor

Maraş'taki okul katliamından sonra 23 yıldır çözemediğimiz üç sorun—Milli Eğitim, Adalet, Diyanet—hala siyaset arenasında mı kalıyor?

Ahmet Taşgetiren

Tâlim terbiyesiz olursa...

Aile ve eğitim sisteminin çöküşünü bahane edip muhalif siyasetçiler milli eğitim bakanına saldırıyor; ancak deprem sonrası birlik mesajı veren yazarın kendi ifadesindeki çelişki görmemesi dikkat çekici değil mi?

Ali Akben

Dindar ve kindar yapamadıkları 'deist' oluyorlar

Okullarda çocuklar ölürken, iktidar cenaze törenlerinin siyasal hesabını mı yapıyor; yoksa gerçek çözüm için bilim ve toplumu seferber etmeyi mi reddediyor?

Şükran Soner

Cumhuriyet eğitimine vurulan hançer! - İhsan Tayhani

Köy Enstitüleri'nin kaldırılmasından 70 yıl sonra Türkiye'nin eğitim krizi derinleşiyor: Atatürk'ün liyakat esaslı eğitim devriminin izleri silinmişse, bugünün ahlaki çöküşü tesadüf müdür?

Olaylar Ve Görüşler

Okullar +18!

Milli Eğitim Bakanlığı temel değerleri boşalttı, yerine hiç bir şey koymadı: Ufuksuz nesiller mi yaratıldı, yoksa sistem sorgulanmadan suçlular bulunmaya devam mı edilecek?

Mustafa Balbay

Bir de Bundan Sonrası Var...

Yazar, iktidar sisteminin PKK'yı affettirip CHP'yi kapatırken eğitimi gerici çizgiye çekeceğini iddia ediyor—peki bu senaryo gerçekçi mi, yoksa siyasi endişenin abartılı bir yansıması mı?

Işık Kansu

Bu da Ugandalı Trump!

Dünya başında Trump benzeri liderler çoğalırken, akıl sağlığı tartışmalı yöneticiler neden silahlanmış devletleri kontrol edebiliyor?

Zeki Ceyhan

Koltuklar çocuklarımızdan daha kıymetli olunca...

Okullarda çocuklar öldürülürken yayın yasağı ve 'siyasete alet etmeyin' çığlığı yükselmesi, sorumluluğun değiştirilmeye mi çalışıldığını gösterir?

Damla Doğan Tuncel

Okulda şiddet... Sorun sistem ve çok daha derin

Okullardaki şiddet münferit olaylar değil, siyasi kutuplaştırmanın çocukların dünyasına sızdığı bir iklimin semptomuysa, güvenlik tedbirleri yeterli mi olabilir?

Özlem Yüzak

Çeyrek asırlık iktidarın "dindar nesil" hedefi vardı... Bugün...

Dindar nesil yetiştirme hedefiyle okullarda şiddet olaylarının artması arasındaki bu mesafe, çeyrek asırlık iktidarın sorumluluğunu soruyor—ama sorun gerçekten siyasette mi, yoksa toplumun rol model krizinde mi?

Şaban Turhal

Yetiştirdiğimiz bu nesillerle övünebilir miyiz

Kahramanmaraş'taki okul katliamı sonrası yazar, 24 yıllık iktidarın ideolojik eğitim modelini sorguluyor: Acı yaşadıkça ağıt yakıp teselli demeçleri vermeye devam mı edeceğiz?

Mehmet Ocaktan

Okul saldırıları üzerine

Okullardaki şiddet olaylarının kökü nereye uzanıyor: aile otoritesinin zayıflaması mı, eğitim sisteminin çöküşü mü, yoksa toplumsal denetim mekanizmalarının işlememesi mi?

Ahmet Ay

Okul saldırıları... Dikkat!

Üç ayda üç okul saldırısı: Sosyal medya mı, silah kontrolü mü, yoksa her ikisinin de başarısızlığı mı sorumlu?

İsmail Kapan

Liderlik

Atatürk'ün Larousse sözlüğü anısı ve Bursa Belediye Başkanı'nın Atatürk portresini indirmesi: aynı medeniyetin iki farklı çağında ne değişti?

Mesut Parlak

"Ruszkik Haza!" ile gelip "Ruszkik Haza!" ile gitti

Demokrasi için Soros'un bursunu alan genç reformcu, neden otorizerliğin mimarı oldu?

Yıldıray Oğur

70 yıl sonra yine Ruszkik Haza!

Liberal demokrasi ideallerinden otoriterliğe geçiş: Viktor Orban'ın hikayesi Doğu Avrupa'da yükselen otoriter liderlerin ortak yolunu mı gösteriyor?

Yıldıray Oğur

Bardakoğlu ve KURAMER!

Bardakoğlu ve ekibi Kur'ân'ı yeniden yorumlamak istiyorsa, hangi otoriteden bu hakkı almıştır?

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

Firavunla baş başa

Mehmet Akif'in Firavun mumyasından çıkardığı ders günümüzün liderlerine ibret olmadıysa, 21. yüzyıl Firavunlarını denizin yarılması gibi mucizeler mi yenebilir?

Arslan Bulut

SİYASETTE ÜSLUP ÇÖKÜŞÜ: TRUMP'IN VAROŞ DİLİ, AMERİKA'NIN GERİLEYİŞİ...

Trump'ın 'sokak diliyle' siyaseti ABD'nin gücünü aşındırıyor mu, yoksa bu üslubun meşru bir başkaldırı biçimi midir?

Tarık Ziya Gücüm

'Krallara hayır'

Trump'ın otokratik yetkileri güçlü görünse de, seçim kültürü, muhalefet hareketi ve bağımsız kurumlar onu sınırlandırabiliyor—peki, bu frenlerin Türkiye'de de yeterli midir?

Taha Akyol