Maraş – Benim memleketim – İçim yanıyor
Maraş'taki okul katliamından sonra 23 yıldır çözemediğimiz üç sorun—Milli Eğitim, Adalet, Diyanet—hala siyaset arenasında mı kalıyor?
58
Maraş'taki okul katliamından sonra 23 yıldır çözemediğimiz üç sorun—Milli Eğitim, Adalet, Diyanet—hala siyaset arenasında mı kalıyor?
58
Aile ve eğitim sisteminin çöküşünü bahane edip muhalif siyasetçiler milli eğitim bakanına saldırıyor; ancak deprem sonrası birlik mesajı veren yazarın kendi ifadesindeki çelişki görmemesi dikkat çekici değil mi?
59
Okullarda çocuklar ölürken, iktidar cenaze törenlerinin siyasal hesabını mı yapıyor; yoksa gerçek çözüm için bilim ve toplumu seferber etmeyi mi reddediyor?
51
Köy Enstitüleri'nin kaldırılmasından 70 yıl sonra Türkiye'nin eğitim krizi derinleşiyor: Atatürk'ün liyakat esaslı eğitim devriminin izleri silinmişse, bugünün ahlaki çöküşü tesadüf müdür?
42
Milli Eğitim Bakanlığı temel değerleri boşalttı, yerine hiç bir şey koymadı: Ufuksuz nesiller mi yaratıldı, yoksa sistem sorgulanmadan suçlular bulunmaya devam mı edilecek?
43
Yazar, iktidar sisteminin PKK'yı affettirip CHP'yi kapatırken eğitimi gerici çizgiye çekeceğini iddia ediyor—peki bu senaryo gerçekçi mi, yoksa siyasi endişenin abartılı bir yansıması mı?
45
Dünya başında Trump benzeri liderler çoğalırken, akıl sağlığı tartışmalı yöneticiler neden silahlanmış devletleri kontrol edebiliyor?
48
Okullarda çocuklar öldürülürken yayın yasağı ve 'siyasete alet etmeyin' çığlığı yükselmesi, sorumluluğun değiştirilmeye mi çalışıldığını gösterir?
64
Okullardaki şiddet münferit olaylar değil, siyasi kutuplaştırmanın çocukların dünyasına sızdığı bir iklimin semptomuysa, güvenlik tedbirleri yeterli mi olabilir?
36
Dindar nesil yetiştirme hedefiyle okullarda şiddet olaylarının artması arasındaki bu mesafe, çeyrek asırlık iktidarın sorumluluğunu soruyor—ama sorun gerçekten siyasette mi, yoksa toplumun rol model krizinde mi?
54
Kahramanmaraş'taki okul katliamı sonrası yazar, 24 yıllık iktidarın ideolojik eğitim modelini sorguluyor: Acı yaşadıkça ağıt yakıp teselli demeçleri vermeye devam mı edeceğiz?
38
Okullardaki şiddet olaylarının kökü nereye uzanıyor: aile otoritesinin zayıflaması mı, eğitim sisteminin çöküşü mü, yoksa toplumsal denetim mekanizmalarının işlememesi mi?
73
Üç ayda üç okul saldırısı: Sosyal medya mı, silah kontrolü mü, yoksa her ikisinin de başarısızlığı mı sorumlu?
77
Atatürk'ün Larousse sözlüğü anısı ve Bursa Belediye Başkanı'nın Atatürk portresini indirmesi: aynı medeniyetin iki farklı çağında ne değişti?
52
Demokrasi için Soros'un bursunu alan genç reformcu, neden otorizerliğin mimarı oldu?
50
Liberal demokrasi ideallerinden otoriterliğe geçiş: Viktor Orban'ın hikayesi Doğu Avrupa'da yükselen otoriter liderlerin ortak yolunu mı gösteriyor?
46
Bardakoğlu ve ekibi Kur'ân'ı yeniden yorumlamak istiyorsa, hangi otoriteden bu hakkı almıştır?
93
Mehmet Akif'in Firavun mumyasından çıkardığı ders günümüzün liderlerine ibret olmadıysa, 21. yüzyıl Firavunlarını denizin yarılması gibi mucizeler mi yenebilir?
58
Trump'ın 'sokak diliyle' siyaseti ABD'nin gücünü aşındırıyor mu, yoksa bu üslubun meşru bir başkaldırı biçimi midir?
102
Trump'ın otokratik yetkileri güçlü görünse de, seçim kültürü, muhalefet hareketi ve bağımsız kurumlar onu sınırlandırabiliyor—peki, bu frenlerin Türkiye'de de yeterli midir?
48
© 2025