Otoriter liderler ve eğitim kurumlarının geleceği

Yazarlar, otoriter liderliğin ve zayıf eğitim yönetiminin Türk okullarını nasıl felç ettiğini tartışıyor; öğretmenlerin istifa etmesi, velilerin her zaman haklı görülmesi ve kurumsal krize çözüm yerine kriz yönetiminin tercih edilmesi sistemin temel sorunlarını işaret ediyor. Okullardaki şiddet, disiplin eksikliği ve vicdanı hür insanlar yetiştiremeyen bir yapı, Atatürk'ün idealleriyle çatışan gerçekliği ortaya koyuyor. Peki eğitim sistemini reforma tabi tutmadan ya da sorumluları hesap vermeden, sadece sembolik meşaleler yakarak çocukların geleceği düzeltilebilir mi?
#Eğitim#eğitim sistemi#demokrasi#Trump#iktidar#İdeoloji#okul güvenliği#okul şiddeti#Eğitim Krizi#eğitim politikası

Teknoloji metal, kitap hayat kokar

İsveç, Danimarka ve Çin dijitalden kalem-deftere dönüşken, Türk okulları hala ekran bağımlılığına teslim mi kalacak?

Prof. Dr. Nuran Yıldız

Abdülhamit ve Mehmet Âkif

İçişleri Bakanı'nın odasına II. Abdülhamit'in resmini asması, İstiklal Marşı şairinin zalim padişahı eleştiren dizelerini akla getiriyor: Ama bir bakanın resmini seçme hakkı, tarihi kötü yöneticiyi anmak mı, yoksa simgesel bir mesaj mı vermek demektir?

Emre Kongar

Öğretmenlerin otoritesi kalmadı!

Öğretmen istifa ediyor, müdür veli memnuniyetini önceliyor, okul yönetimi kriz yönetimini bilmiyor—özel okullarda neden veli her zaman haklı?

Mevlüt Tezel

Zorbaların Özellikleri

ABD büyükelçisinin Osmanlı monarşisi önerileri ve madenlerdeki ücret hile sistemi, yönetimin gerçek niyetini mi ortaya koymaktadır?

Işık Kansu

Kendi krizini yaratmak

Kurumlar kendi krizini yaratmanın en iyi yolu: soruşturma açılınca hemen itiraf etmek, hasar küçükken çan çaldırtmak—peki bu 'şeffaflık' gerçekten iletişim yönetimi mi, yoksa paniğin gözlüğü mü?

Ali Saydam

23 Nisan... Çocuklar... Gelecek...

Atatürk'ün 'fikri hür, vicdanı hür' ideali neyi başaramadı: toplumun direnci yeterli mi, yoksa eğitim sistemi iyileştirilmeden hiçbir umut var mı?

Özlem Yüzak

İstifa kolay değil

Makam hizmet için mi, yoksa 'yeme sırası' için mi işgal edilir? Ülkenin sosyal yapısı istifayı bir erdem mi, yoksa bir lüks mü yapıyor?

İskender Öksüz

Devlet Bahçeli, 23 Nisan meşalesini yeniden yaktı

Devlet Bahçeli'nin '23 Nisan meşalesini yeniden yakması', eğitim ve çocuk meselelerini milli beka sorununa mı yükseltiyordu, yoksa siyasi söylemin duygusal çerçevesini mi genişletiyordu?

Yaşar İçen

Çocuk Bayramı

Çocuklara umut yerine borç yükleyen bir düzende, onları kutlamak gerçek problemi çözer mi, yoksa vicdanı rahatlatmanın maskaraması mı?

Hakkı Yalçın

Türkiye'de Meclis ilk defa 23 Nisan'da mı kuruldu

Cumhuriyet'in demokrasinin kalbi saydığı TBMM aslında monarşinin eseri Meclis-i Mebusan'ın Ankara'ya taşınmasından ibaret; peki bu durumda Atatürk'ün saltanatı kaldırıp cumhuriyeti ilan etmesini demokrasi açılımı mı, yoksa bir hegemonik operasyon mı saymalıyız?

Yasin Aktay

Başarı çoğaldıkça insanlık azalıyor!

Eğitim sistemi çocukları 16 yıl boyunca meslek yarışına hazırlıyor ama iyi insan yapıyor mu?

Ali Osman Aydın

Okullardaki şiddetin çözümü - Ömer Adıgüzel

Okullardaki şiddet güvenlik önlemleriyle değil, sanat eğitimi ve yaratıcı dramaya yer vererek çözülebilir mi, yoksa bu sistem sorunlarının kültürel kökü çok daha derin midir?

Olaylar Ve Görüşler

Öğretmen mi O kim ki

Öğretmenleri disiplinden arındıran liberal eğitim modeli, okulları çeteleşen öğrencilerin ve tehdit eden velilerin eline mi teslim etti?

İsmail Kılıçarslan

Unutulan bir kavram: İstifa

Okul katliamlarından kadına şiddete: Eğitim sisteminin çöküşü için kim istifa edecek, gerçekten sorumlu olan da mı?

Mine Esen

Paçozluk!

Paçozluk düzeni, katliam uyarısını yapan öğretmeni işinden çıkardı—sorumluluğu kim taşıyacak?

Necati Doğru

Devleti kutsamayı İran'dan almışız

İslam'ın altın çağını bitiren Gazali mi, yoksa onun fikirlerini iktidarla koalisyon yapan devlet mi sorumlu?

Yusuf Ziya Cömert

Ne oluyor bu çocuklara

Okullarda çocuk saldırganlar artıyor; yazar bunun dış komplo mu, aile ihmalı mi, batı kültürünün etkisi mi olduğunu soruyor, ama gerçek sebep ne kadar bireysel mi?

Muhammed Özkılınç

İktidarın dili ve şiddet

24 yıllık iktidar dilinde 'hain', 'terörist', 'virüs' sıfatları bollaştıysa, toplumsal şiddetin kaynağı eğitim mi, dil mi yoksa kişisel tercihler mi?

Emre Kongar

Alparslan Öğretmen!

Çocuğu tehdit oluşturmaktan çantasını arayan öğretmen neden görevinden alındı ve bir ay sonra katliam mı yaşandı?

Necati Doğru

Okul Sadece Bir Mekan, Şiddet İse Toplumsal Bir Çığlık

Okul kapısına asker dikmek değil, toplumda şiddete karşı kolektif bir vicdan uyanışı gerekiyor; peki bu vicdan muhasebesi kimden başlamalı?

Dr. Fatma Çelik