Teknoloji metal, kitap hayat kokar
İsveç, Danimarka ve Çin dijitalden kalem-deftere dönüşken, Türk okulları hala ekran bağımlılığına teslim mi kalacak?
36
İsveç, Danimarka ve Çin dijitalden kalem-deftere dönüşken, Türk okulları hala ekran bağımlılığına teslim mi kalacak?
36
İçişleri Bakanı'nın odasına II. Abdülhamit'in resmini asması, İstiklal Marşı şairinin zalim padişahı eleştiren dizelerini akla getiriyor: Ama bir bakanın resmini seçme hakkı, tarihi kötü yöneticiyi anmak mı, yoksa simgesel bir mesaj mı vermek demektir?
54
Öğretmen istifa ediyor, müdür veli memnuniyetini önceliyor, okul yönetimi kriz yönetimini bilmiyor—özel okullarda neden veli her zaman haklı?
43
ABD büyükelçisinin Osmanlı monarşisi önerileri ve madenlerdeki ücret hile sistemi, yönetimin gerçek niyetini mi ortaya koymaktadır?
43
Kurumlar kendi krizini yaratmanın en iyi yolu: soruşturma açılınca hemen itiraf etmek, hasar küçükken çan çaldırtmak—peki bu 'şeffaflık' gerçekten iletişim yönetimi mi, yoksa paniğin gözlüğü mü?
45
Atatürk'ün 'fikri hür, vicdanı hür' ideali neyi başaramadı: toplumun direnci yeterli mi, yoksa eğitim sistemi iyileştirilmeden hiçbir umut var mı?
37
Makam hizmet için mi, yoksa 'yeme sırası' için mi işgal edilir? Ülkenin sosyal yapısı istifayı bir erdem mi, yoksa bir lüks mü yapıyor?
42
Devlet Bahçeli'nin '23 Nisan meşalesini yeniden yakması', eğitim ve çocuk meselelerini milli beka sorununa mı yükseltiyordu, yoksa siyasi söylemin duygusal çerçevesini mi genişletiyordu?
41
Çocuklara umut yerine borç yükleyen bir düzende, onları kutlamak gerçek problemi çözer mi, yoksa vicdanı rahatlatmanın maskaraması mı?
38
Cumhuriyet'in demokrasinin kalbi saydığı TBMM aslında monarşinin eseri Meclis-i Mebusan'ın Ankara'ya taşınmasından ibaret; peki bu durumda Atatürk'ün saltanatı kaldırıp cumhuriyeti ilan etmesini demokrasi açılımı mı, yoksa bir hegemonik operasyon mı saymalıyız?
55
Eğitim sistemi çocukları 16 yıl boyunca meslek yarışına hazırlıyor ama iyi insan yapıyor mu?
69
Okullardaki şiddet güvenlik önlemleriyle değil, sanat eğitimi ve yaratıcı dramaya yer vererek çözülebilir mi, yoksa bu sistem sorunlarının kültürel kökü çok daha derin midir?
49
Öğretmenleri disiplinden arındıran liberal eğitim modeli, okulları çeteleşen öğrencilerin ve tehdit eden velilerin eline mi teslim etti?
44
Okul katliamlarından kadına şiddete: Eğitim sisteminin çöküşü için kim istifa edecek, gerçekten sorumlu olan da mı?
34
Paçozluk düzeni, katliam uyarısını yapan öğretmeni işinden çıkardı—sorumluluğu kim taşıyacak?
33
İslam'ın altın çağını bitiren Gazali mi, yoksa onun fikirlerini iktidarla koalisyon yapan devlet mi sorumlu?
60
Okullarda çocuk saldırganlar artıyor; yazar bunun dış komplo mu, aile ihmalı mi, batı kültürünün etkisi mi olduğunu soruyor, ama gerçek sebep ne kadar bireysel mi?
70
24 yıllık iktidar dilinde 'hain', 'terörist', 'virüs' sıfatları bollaştıysa, toplumsal şiddetin kaynağı eğitim mi, dil mi yoksa kişisel tercihler mi?
46
Çocuğu tehdit oluşturmaktan çantasını arayan öğretmen neden görevinden alındı ve bir ay sonra katliam mı yaşandı?
45
Okul kapısına asker dikmek değil, toplumda şiddete karşı kolektif bir vicdan uyanışı gerekiyor; peki bu vicdan muhasebesi kimden başlamalı?
53
© 2025