Medyanın ahlak değerleri üzerindeki etkisi

Medya, toplumun ahlak değerlerini şekillendirir ancak bu güç nasıl kullanılmalı sorusu tartışmalıdır; şiddet haberleştirmesi mi yoksa göz yumması mı daha zararlı, kültürel değerleri koruma mi yoksa reytingi önceleme mi doğru olduğu konusunda fikir birliği yoktur. Yazarlar, medyanın seçici habercilik, kültürel emperyalizm ve masuniyet sınırlarını aşmasından endişe ederken, aynı zamanda pasif kalan toplumun bu sorunların devamındaki rolünü de sorgulamaktadırlar. Peki, medya ve toplum arasında kimin sorumluluk taşıması gerektiğini nasıl belirleyebiliriz?
#medya#ahlak#toplumsal sorumluluk#gençlik#siyasette ahlak#toplum#lekelenmeme hakkı#medya etkileri#mahremiyet#Reyting

Televizyon izleme rehberi

Medya bize sunduğu 'delilik suyundan' içmek zorunlu mu, yoksa bilinçli tüketim gerçekten bizi koruyabilir?

Nedim Odabaş

Avrupa'ya ne kadar güveneceğiz

Avrupa'nın Filistin konusundaki açıklamaları neden sahada hiçbir sonuç doğurmuyor: samimiyetin yokluğu mu, yoksa başka çıkarlar mı?

Ahmet Varol

Öfke var ama kontrol yok

Medya şiddeti haber yaparak mı artırıyor, yoksa görmezden gelerek mi toplumu aldatıyor—ve bu bıçak sırtında yürüyüş kimler için çözülebilir?

Deniz Sipahi

Kültür emperyalizmi

Batı medeniyeti bizleri kahve barlarından çıkarmıyor, İslam selamlarını unutturuyorsa, medyamız bu değişimi fark ediyor mu yoksa bu 'afyon' dağıtımının parçası mı?

Nedim Odabaş

ALS yeterince konuşulmuyor

Erol Köse'nin ALS'den dolayı yaşamına son vermesiyle sadece magazin başlıkları yapıldı, ama 300 milyon insanı etkileyen nadir hastalıklar neden sessiz kaldı?

Yalçın Bayer

The Traitors Türkiye: Reyting uğruna infaz, ihanet...

The Traitors Türkiye'nin haçlı sembolleriyle bezenmiş kalede çekilmesi ve Türkiye ismini taşıması, kültürel emperyalizm mi yoksa sadece reytingilik mi?

Selma Savcı

LEKELENMEME

Lekelenmeme hakkı bir insan hakkıysa, neden medya ve devlet makamları bunu ihlal ederken toplum sessiz kalmaya devam ediyor?

Melih Aşık

Türkiye'nin iletişim diplomasisi ve STRATCOM

Batı medyası çocukların katledilmesini görmezden gelirken hakikat aşındırılıyor; peki, gerçeği kimin tanımlama hakkı var?

Mustafa Kartoğlu

Siyasi kuşatma mı, ahlaki körlük mü

Bir belediye başkanının etik zafiyeti ile onu haberleştiren medyanın masuniyet sınırlarını aşması arasında fark var mı, yoksa ikisi de eşit derecede suçlu mu?

Şakir Kurter

Sıradanlaşan kötülük

Diziler toplumu yıkıyor, devlet izin veriyor diye yazılırken, seyirciler bu içerikleri neden çekici bulmaya devam ediyor?

Nedim Odabaş