Kamu Yönetiminde Torpil ve Suç Ekonomisi

Kamu yönetiminde torpil ve suç ekonomisi konusundaki yazılarda, yazarlar kurumsal denetim mekanizmalarının zayıflığı ve kanuni düzenlemelerin uygulanmasındaki tutarsızlıkları eleştirmektedirler. Temel iddia, yasalara uymayanların cezalandırılmadığı veya hafif cezalarla kurtulduğu bir sistem içinde, dürüst vatandaşlar ve personelin ise aşırı denetim altında tutulduğu bir adalet dengesizliğinin var olduğudur. Yazarlar bu çelişkileri sorgularken, şu soruyu ortaya koymaktadırlar: Kurumsal gözetim ve yasal yaptırımlar yeterli ise, neden kamu yönetiminde hile, torpil ve suçlu davranışlar hala yaygın olarak devam etmektedir?
#yolsuzluk#CHP#SGK#denetim#Kamu Yönetimi#TCK#sosyal güvenlik#yönetişim#Sahte boşanma#cinsiyet eşitliği

Vekil şoförlüğünden daire başkanlığına giden yolculuk

Şoförün daire başkanı yapılması neden eleştiriliyor, oysa sınavsız memur atama zaten kanunda var mı?

Ahmet Ünlü

CHP Genel Başkanı kamu yönetiminde "dana metaforunu" öğrense...

CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarından sonra yapılması gereken muhasebe yerine siyasi söylemle üste çıkmaya çalışan bir muhalefet partisi, iktidar olma yolunda kendini sabote ediyor mu?

Ahmet Ünlü

Finansal gerçeklik ve algı ekonomisi arasında Türk futbolu

Türk futbol kulüplerinin açıklanan kârları gerçek mi, yoksa borç erteleme ve muhasebe oyunlarının sonucu mu?

Dr. Bora Yargıç

Kamu kurumlarında yaşanan sistemsel sorunlara çözüm üretilmelidir

Adliyeden soygun yapan zabıta katibi, sayıştay denetçisinin gizli tatili: kamu kurumlarında sistem mi yok, yoksa gözetim mi?

Ahmet Ünlü

Kadın Dostu Kentler çalıştayı Ankara'da düzenlendi...

Adana'nın 'Mor Haritam' uygulaması kadın-erkek eşitliğini yerel yönetimin bütün hizmetlerine yaymayı hedefliyor, peki bu dijital araç gerçekten dışlanmış kadınlara ulaşabiliyor mu?

Erdal Fernergiz

E-Devlet uygulamalarında SGK bildirimlerini kimler yapabilir

e-Devlet uygulamaları işyeri bildirimi kolaylaştırıyor mu, yoksa yetki kargaşası yaratarak daha mı karmaşık hale getiriyor?

Eyüp Sabri Demirci

Olacak o kadar

Yasalara uymayan zenginler kamuoyunun takdirini kazanırken, devlet suçlanıyor—peki medeniyetin temelini kuran nedir: kurumlar mı, yoksa vicdanı güçlü bireyler mi?

Ege Cansen

SGK affetmedi: Sahte boşananlara ağır darbe!

SGK, sahte boşanmayla yetim aylığı alan binlerce kişiyi yakaladı—ama dürüst yoksullar neden en az hile yapanlar kadar kontrole tabi tutuluyor?

İsa Karakaş

Kamu personelinin sorunlarının görüşüleceği KPDK toplanıyor

Kamu personeli için 25 sorun sıralanıyor ama yazara göre çoğu hiç tartışmaya mahal bırakmadan çözülebilir—peki neden hala gündemde?

Ahmet Ünlü

Uşak'taki skandal, bir milat olsun: Bankamatik personel foseptiğine...

Kamuda işe gitmeden maaş alan 'bankamatik personeller' TCK'ya göre 10 yıla kadar hapse çarptırılabilir, peki bu suçlar neden hala yaygın?

İsa Karakaş