Vergi indirimi ve sermayenin yönü
Türkiye sermaye çekiyor, ama o sermaye üretim mi yoksa varlık satın alma mı için gelecek?
36
Türkiye sermaye çekiyor, ama o sermaye üretim mi yoksa varlık satın alma mı için gelecek?
36
Palantir Manifestosu sadece bir şirketin görüşü değil, ABD'nin teknoloji üstünlüğünü koruma stratejisidir—peki diğer ülkeler kendi perspektiflerinden baktığında bu çabayı nasıl algılamalıdır?
35
Milyonlarca tablet dağıtılan FATİH Projesi'nin akıbeti sorgulanırken, eğitim teknolojisine yatırım yapan sistem hesap verebilecek mi?
64
Türkiye batarya depolamada Almanya ve İtalya'nın toplamını geçti, ama bu başarı Larry Fink'in ziyareti kadar önemli midir?
61
Türkiye güneş, rüzgâr, su ve jeotermal enerjinin tamamına sahip nadir ülkeyken, bu kaynakları akıllıca yönetebilirse enerji ihracatçısı haline gelebilir—ya da bu potansiyel yönetim hatalarıyla boşa mı gidecek?
50
CHP'nin yenilikçilik politikasında dar uzmanlık değil, devlet, tarih ve siyaseti birlikte gören bütünsel bir bakış açısı gerekli midir?
89
Türkiye ilaçta ithalatçı olmaktan çıkıp 180 ülkeye teknoloji ihraç eden güç oldu, ama bu başarı savaş ortamında küresel enerji krizine karşı ne kadar dirençli?
64
Türkiye 40 yıl önce stiren monomer üretip ihraç ederken bugün neden petrokimya tesislerini kapatıyor, devlet-özel sektör ortaklığı gerçekten çözüm müdür?
78
ABD'nin savaş alanlarında geliştirdiği gözetleme ve kontrol teknikleri iç güvenliğe aktarılıyor; peki bu geri dönüş kaçınılmaz mı, yoksa kurumsal seçimler midir?
78
Nuri Demirağ'ın 1931'de reddedilen İstanbul köprüsü hayali, 90 yıl sonra Erdoğan'ın dev demir yolu projesinde gerçekleşiyor; peki, gecikmiş vizyon gerçekten ilerleme mi, yoksa kaybedilen zamanın hesabı hiç sorulmuyor mu?
88
Türkiye 5G'ye 'geçti' ama operatörlerin ekranlarına eklenen kodlar gerçek hızı gizliyor—bu sahiden 5G mi, yoksa göz boyama mı?
67
AK Parti 5G ihalesinden 3.5 milyar dolar gelir elde ederken, CHP'nin hiç teşvik etmediği bu başarı algısını, muhalefet sorgulamasıyla karşılaştırınca, gerçekten de iktidarın 'kendi kendisinin rakibi' olmayı mı başardı?
66
© 2025