Kahve mi değişti biz mi değiştik
Kahve bir zamanlar kalbi uyandırırken, şimdi insanı kendine kapatıyor—değişen şey içecek mi yoksa içindeki niyet mi?
148
Kahve bir zamanlar kalbi uyandırırken, şimdi insanı kendine kapatıyor—değişen şey içecek mi yoksa içindeki niyet mi?
148
Hadis âlimi İsfahânî'nin derlemesinde cömertlik ve niyetin ağırlığı vurgulanırken, günümüz Müslümanları bu ilkeleri ne kadar yaşatabilmektedir?
86
Tarihi bir Müslüman bilgeden gelen uyarı: insanlar dünyaya kulluk için gelmişken neden dünya için kulluk etmeye başladı?
116
Zahirle batın arasındaki uçurum ne kadar genişse, insanın gerçek kalibresi o kadar açık hâle gelir; peki, süslü sözlerle gizlenebilen bir sahtelik sonunda kendini ele vermiyor mu?
143
Kalp temizliği iddiası, bedenin İslami kurallara uymasından bağımsız olabilir mi yoksa bu ikisini ayırmak kendi kendini kandırmak mı?
125
Niyeti düzeltmek için ilim öğrenmek yeterli midir, yoksa ilim sadece niyeti güzel gösterenler için mi işe yarar?
143
© 2025