Çocuklar ve Teknoloji: Hangi Çağda Hangi Tehlike?

Çocuklar teknoloji ve sosyal medyanın etkisiyle kendi kültürel miraslarını unuturken, aynı zamanda şiddet ve saldırganlığa yönelmekte, bu sorunda aile, okul ve medyanın eğitim sorumluluğu giderek bulanıklaşmaktadır. Yazarlar, üniversite sınavı stresi, dopamin bağımlılığı ve jenerasyon kopukluğu gibi çok katmanlı sorunların kökeninde teknolojinin yanı sıra eğitim sisteminin ve aile desteğinin yetersizliğinin yattığını ileri sürmektedir. Ancak çocuğu başarısızlığa sürükleyen asıl sorumlunun—aile mi, okul mu, medya mı—kesin olarak belirlenebileceğini söylemek mümkün mü?
#akran zorbalığı#teknoloji#çocuk psikolojisi#sosyal medya#Eğitim#çocuk gelişimi#dijital çağ#aile#çocuk eğitimi#aile dinamiği

Kahramanı Amerikalı olan çocuk katiller!

Türk çocuklarının rüyaları Batı kahramanlarıyla işgal edilirken, kendi atalarının şehitlerinin adlarını unutmakla kalmıyor, onlara kurşun sıkmaya hazır hale gelmiş olmuyor mu?

Coşkun Çokyiğit

Ekranlardan Kitaplara Dönüş Zamanı

Kahraman öğretmenlerin şehitliğinden sonra dijital tecavüzle boğuşan çocuklarımızı kurtarmak için kitaplara dönüş zorunluyken, devlet neden yazarları okullardan uzak tutuyor?

Mehmet Nuri Yardım

Okullarda alarm zili

Okullardaki şiddet olayları artarken, uzmanlar sorunu okul içinde değil evde aradığını söylüyor—ama çocuğu eğitim sistemi mi, yoksa aile mı başarısızlığa sürüklüyor?

Nuran Çakmakçı

Sorun nerede

Ankara Kitap Fuarı'nda çocuklar Turgut Özakman yerine futbolcu kitapları ve manga seçerken, PUBG oyununda saatlerce vakit geçiren öğrenciler gerçek hayatta silah kullanıyor—peki aile, medya ve okul arasındaki zincirde kimin sorumluluğu daha ağır?

Tolga Aydoğan

Dikkat artıran ilaçlar ve yeni sınav sistemi önerisi

Üniversite sınavı stresi gençleri uyuşturucu haplara itarken, Alman modeli gibi erken seçim sistemleri meslek eğitiminin altın yıllarını kurtarabilir mi?

Ali Erkan Kavaklı

Umursamazlık! (1)

Gençlerin dopamin bağımlılığından sınıf disiplinine, sosyal medyadan üniversiteyi umursamazlığına: okulda yaşanan jenerasyon kopukluğu sadece teknoloji sorunu mu?

Abbas Güçlü

Akran zorbalığına nasıl dur deriz

Akran zorbalığına karşı öğretmen ve ailenin işbirliği şart mı, yoksa çocuğun kendini savunmayı öğrenmesi daha mı önemli?

Yetenekli Kalemler

Akran zorbalığı

Akran zorbalığının kökleri ailede yatıyor ama çözüm sadece ailede mi bulunabilir, yoksa okul ve toplumun rolü göz ardı mı ediliyor?

Yetenekli Kalemler

Amcamın Televizyonu

Amcamın televizyonu çocukların okumalarını engelleyen düşman saydığı 1980'ler artık geride kalmış; peki bugün çocukların gerçek zihinsel tehlikesi ne olabilir?

Ali Barskanmay