Cumhuriyet Projesinde Bilim ve Okuma

Cumhuriyet döneminin çeşitli ve kapsayıcı eğitim ağına karşın günümüzde eğitim sisteminin parçalanmış görünmesinin nedenlerini sorgulayan yazarlar, özellikle devletin bilim ve okuma konusundaki tarihsel sorumluluğunun günümüzde nasıl yerine getirildiğini tartışmaktadırlar. Kuruluş döneminin savaş koşullarında bile kütüphane kurma çabasının, bilimi kitapla eşdeğer gören bir anlayışı yansıttığını öne sürerek, dijital çağda bu sorumluluğun nasıl devam ettirilebileceğini merak etmektedirler. Peki, bu tarihi sorumluluk kamu hizmetleri yerine sadece yerel belediye projeleriyle mi karşılanabilir?
#Cumhuriyet#Kütüphane#eğitim tarihi#Eğitim#İstanbul#3. yaş üniversitesi#Kültür Politikası#1937#Türk tarihi#sistem karşılaştırması

1937 verilerine göre İstanbul'un okulları

1937'de İstanbul'da 609 okul, azınlık ve yabancı okullarla çeşitli bir eğitim ağı varken, bugün neden bu kadar parçalanmış hissediyoruz?

Sinan Genim

Bir atılım daha!

Buca Belediyesi'nin yaşlılara akademik ortam sunma projesi örnek alınacak mı, yoksa kamu hizmetlerini belediyeler aracılığıyla özel projelere indirgemenin bir işareti mi?

Adnan Binyazar

İlk kütüphanemiz nasıl doğdu

Savaşın ortasında kütüphane kurmayı düşünen Cumhuriyet aydınları, bilimin temelinin kitap olduğunu anlamışlardı; peki bugün dijital çağda bu anlayış ne kadar canlı kalabilir?

Tolga Aydoğan