Medyanın ahlak değerleri üzerindeki etkisi

Medya, özellikle sosyal ağlar ve dizi platformları aracılığıyla toplumun ahlaki değerlerini şekillendiriyor; ancak yazarlar bu etkinin kaynağında medyanın mı, bireylerin seçimlerinin mi, yoksa toplumsal koşulların mı yer aldığı konusunda anlaşmazlık içindedir. Şiddeti ödüllendiren algoritmalar çocukları taklit etmeye itiyor, ancak bu çöküşü yasaklama ve denetim mi, yoksa aile ve toplum gibi daha derin faktörlerin ele alınması mı çözebilir? Medya kuruluşları, kiliş argümanlarında suçu sisteme veya bireysel sorumluluğa atarken, gerçek sorun medyanın vicdanlı davranıp davranmayacağı mı, yoksa zaten yoldan çıkmış bir toplumun isteklerini karşılayarak mı hareket ettiğidir?
#ahlak#medya#gençlik#sosyal medya#şiddet#toplumsal değerler#okul güvenliği#medya sorumluluğu#RTÜK#toplumsal sorumluluk

Kültür emperyalizmi

Batı medeniyeti bizleri kahve barlarından çıkarmıyor, İslam selamlarını unutturuyorsa, medyamız bu değişimi fark ediyor mu yoksa bu 'afyon' dağıtımının parçası mı?

Nedim Odabaş

ALS yeterince konuşulmuyor

Erol Köse'nin ALS'den dolayı yaşamına son vermesiyle sadece magazin başlıkları yapıldı, ama 300 milyon insanı etkileyen nadir hastalıklar neden sessiz kaldı?

Yalçın Bayer

The Traitors Türkiye: Reyting uğruna infaz, ihanet...

The Traitors Türkiye'nin haçlı sembolleriyle bezenmiş kalede çekilmesi ve Türkiye ismini taşıması, kültürel emperyalizm mi yoksa sadece reytingilik mi?

Selma Savcı

LEKELENMEME

Lekelenmeme hakkı bir insan hakkıysa, neden medya ve devlet makamları bunu ihlal ederken toplum sessiz kalmaya devam ediyor?

Melih Aşık

Türkiye'nin iletişim diplomasisi ve STRATCOM

Batı medyası çocukların katledilmesini görmezden gelirken hakikat aşındırılıyor; peki, gerçeği kimin tanımlama hakkı var?

Mustafa Kartoğlu

Siyasi kuşatma mı, ahlaki körlük mü

Bir belediye başkanının etik zafiyeti ile onu haberleştiren medyanın masuniyet sınırlarını aşması arasında fark var mı, yoksa ikisi de eşit derecede suçlu mu?

Şakir Kurter

Sıradanlaşan kötülük

Diziler toplumu yıkıyor, devlet izin veriyor diye yazılırken, seyirciler bu içerikleri neden çekici bulmaya devam ediyor?

Nedim Odabaş