Sekülerizm ve ahlaki çöküş: Sistem mi birey mi sorumlu?

Yazarlar, sekülarizmin ahlaki çöküşe yol açıp açmadığı sorusunu tartışırken, sorumluluğun sistem mi birey mi olduğunu sorgulmaktadırlar. Dinsel değerlerin zayıflaması ile aile ve eğitim kurumlarının çökmesi arasındaki bağlantı, seküler özgürlük söyleminin ahlaki erozyonu maskeleyip maskelemediği ve yönetim yozlaşmasının sekülarizmin mi yoksa her dönemin kendi sorunları mı olduğu temel tartışma noktalarıdır. Öyleyse, toplumsal ahlak bunalımında fiilen sorumlu olan, düşünce sistemi midir yoksa onu uygulayan insan mı?
#ahlak#İslam#sekülarizm#beğenilme arzusu#toplumsal çöküş#emanet bilinci#davranış değişimi#nikah#Fârâbî#bilimsel farkındalık

Beğeni Dünyası

Beğenilerimizi Allah'ın hoşnutluğuna göre mi seçmeliyiz yoksa pazar, moda ve arzularımız mı belirlemeli?

Ramazan Kayan

SİNEĞİ ÖZLEMEK

Bilim kanıtlasa da inanmayan bir toplum, iyimserliğe sığınırken rasyonal davranmayı neden gereksiz görüyor?

Melih Aşık

"Fesad-ı ümmet" zamanı -3

Doğru konuşup yanlış yapmak, ekmeği şekeri sigarayı bozmak, toplumun ahlaki çöküşü hızlandırırken Risale-i Nur'un ilacı yeterli midir?

M. Latif Salihoğlu

Modern günahların incir yaprağı 'Özel Hayat'

Modern dünyada gizli aldatmaları 'özel hayat' derken, meşru nikahı 'suç' sayması, özgürlük söylemi ile ahlaki erozyonu örtmenin yeni adı mı?

Yücel Kaya

"Fesâd-ı ümmet" zamanı (1)

Dinsizlik, içki, kumar, küfür... İslam toplumunun içinden yükselen ahlak çöküşü sadece sekülarizmin suçu mu, yoksa aile ve eğitim sisteminin çökmesinin sonucu mu?

M. Latif Salihoğlu

Haz belediyeciliği

Belediye başkanlarının rüşvet ve cinsel skandalları modern sekülarizmin başarısızlığının kanıtı mı, yoksa her dönemin kendi yönetim sorunları mı?

Refik Tuzcuoğlu