Eğitim ve kimlik: Turizm çağında kültür miras

Yazarlar, turizm çağında eğitim ve kültür mirasının korunması sorununu çok boyutlu olarak tartışmaktadırlar; kaliteli öğretmen ve eğitim olmadığında, dijitalleşme ve ticarilaşmanın hızıyla kültürel değerlerimiz nasıl korunabilecek, geleneksel sanat ve zanaat birikimi nasıl nesilden nesile aktarılabilecektir sorusu cevapsız kalmaktadır. Eğitim sisteminden kültür mirasının korunmasına, Osmanlı medeniyetinin izlerinin geri kazanılmasından Anadolu'nun unutulan geleneğinin belgelenmesine kadar uzanan tartışmalar, aslında bir temel soruna işaret etmektedir: parasal kaynaklardan ziyade, toplumsal bilinç ve devlet politikaları olmadan bu mirası nasıl yaşatabilir ve gelecek kuşaklara aktarabiliriz?
#Eğitim#Kültür Mirası#kültür#Mardin#Cumhuriyet#Köy Enstitüleri#Tarih#eğitim sistemi#gençlik#turizm

'Dünyanın en gereksiz yeri: Göbeklitepe'!

Göbeklitepe'yi taş yığını gören turist ile şerpalardan dolandırıcılık yapanın ortak noktası ne olabilir: bilgisizlik mi, sistem mi?

Mevlüt Tezel

Bayramlar ve tatiller

Destanlar millî kimliğin tapuları, bayramlar ise milletlerin soluksuz çalışan toplumunu dinlendiren aynaları; peki dinlenme hakkı olmayan çalışanlar hangi destanlarla kendilerini hatırlamalı?

Geniş Açı - Fikir ve Tartışma

Bir şehrin hikâyesi

Kayseri'nin hayırsever kültürü ve tarihi mirası gözlemleyen yazar, neden cumhuriyet döneminin simgeleştirilmesi seçici bir bellek politikasına tâbi kalıyor?

Yavuz Donat

Erciyes... Bir şehrin sembolü

Erciyes'e 2,75 milyon turist çeken Kayseri, yabancılara savaşı kınadırıyor ama gençleri Mimar Sinan'ı bilmediğini öğrenince... hangimiz kültürü kaybetmekten korkmayı hak ettik?

Yavuz Donat