Türkiye'nin NATO'daki egemenlik sorusu

Yazarlar, Türkiye'nin NATO'ya yeni komuta merkezleri ve çok uluslu kolordu konuşlandırmaya izin vererek egemenliğini sorgulanır hale getirip getirmediğini tartışmaktadırlar. Bunun parlamento dışında alınan kararlar, ABD'nin bölgesel çıkarları ve Rusya'ya karşı NATO ittifakı arasındaki gerilimle ilişkili olduğunu ileri sürmektedirler. Ancak asıl soru şudur: Türkiye stratejik bir zorunluluk altında mı hareket etmektedir, yoksa başka bir güçün oyununa mı katılmaktadır?
#NATO#Türkiye#egemenlik#İran#Karadeniz#ABD#Montrö#Boğazlar#Trump#Rusya

Eskizler: İngiltere'nin rövanşı, generallerin tasfiyesi, NATO'nun...

Trump NATO'dan çekilirse, Türkiye'deki yeni NATO karargâhları neyin habercisi olabilir: savunmanın mı, yoksa bir jeopolitik oyunun ortasında kalmanın mı?

Nedret Ersanel

Pedro Sanchez ümmetin lideri mi oldu, yoksa sihirbazların algısıyla...

İspanya ABD'nin İran operasyonlarına hava sahasını kapattığı halde, Türkiye neden NATO'nun Boğaz'daki komutanlığına izin verdi?

Şaban Turhal

Ankara inisiyatif aldı: NATO planları Karadeniz ve Montrö gerçeği

Türkiye NATO'da komuta merkezi olarak mı hareket ediyor, yoksa sadece coğrafyasını kurtarmaya mı çalışıyor?

Hande Fırat

NATO'yla nikah tazeleme

Türkiye, Rusya'yı düşman kabul eden NATO çokuluslu kolorduyu kendi topraklarına davet ederek Batı'ya geri döndü; ancak parlamento dışında alınan bu karar gerçekten egemenlik sorunudur mu yoksa stratejik zarurettir?

Barış Terkoğlu

Türkiye'nin NATO imtihanı

Trump'ın NATO'yu yeniden kurmak istediği söylenirken, Türkiye'nin hangi ittifakta kalacağını tercih etmesi gerçekten zorunlu mu?

Yücel Koç

NATO'ya karşı çıkmak yurtseverliğin gereğidir!

NATO'nun Türkiye'de iki yeni karargâh kurması ve BlackRock başkanının Dolmabahçe ziyareti, ABD'nin Türkiye'yi Ortadoğu planına çekip çekmeye çalışmasının bir işareti midir?

Zülal Kalkandelen

Tehlikeli ilişkiler

NATO Kolordusu ve Boğaz Grubu konuşlandırılması Türkiye'yi savaşa mı hazırlıyor, yoksa yazarın kaygıları gerçekten mi geçerli?

Ahmet Süha Umar

Karadeniz bulanırken

Karadeniz'deki gerilim Türk boğazlarını hedef tahtasına koydukça, Atatürk'ün 'Türkün dostu Türktür' sözü yeniden anlam kazanıyor—ama NATO ile koruma pazarlığı yapan Türkiye, kendi çıkarını koruyor mu yoksa başkasının oyununa mı katılıyor?

Deniz Berktay

Bizi de askere alın

De Gaulle gibi Türkiye de NATO'dan bağımsız mı hareket edebilir, yoksa Karadeniz güvenliği gerçekten bu pahasına mı gelmelidir?

Çiğdem Bayraktar Ör