Otoriter liderler ve eğitim kurumlarının geleceği

Otoriter liderler tarafından eğitim kurumlarına uygulanan kontrol ve sınırlandırmalar, demokrasi ile otoriter yönetim arasındaki temel çatışmanın bir yansımasıdır. Yazarlar, Trump, Putin ve Orban gibi liderler altında üniversitelerin baskı altına alınmasının, sadece bireysel kararlar değil sistemik bir tehdit olduğunu tartışmaktadırlar. Ancak bu otoriter eğilimlere karşı demokrasik kurumlar ve muhalefet mekanizmaları ne kadar etkili olabilir ve tüm dünyada aynı şekilde işleyebilir mi?
#Trump#Kurum zafiyeti#üniversiteler#Demokrasi erozyonu#Putin#kurumlar#demokrasi#özgürlük#Liderlik kültürü#Orban

SİYASETTE ÜSLUP ÇÖKÜŞÜ: TRUMP'IN VAROŞ DİLİ, AMERİKA'NIN GERİLEYİŞİ...

Trump'ın 'sokak diliyle' siyaseti ABD'nin gücünü aşındırıyor mu, yoksa bu üslubun meşru bir başkaldırı biçimi midir?

Tarık Ziya Gücüm

'Krallara hayır'

Trump'ın otokratik yetkileri güçlü görünse de, seçim kültürü, muhalefet hareketi ve bağımsız kurumlar onu sınırlandırabiliyor—peki, bu frenlerin Türkiye'de de yeterli midir?

Taha Akyol

Üniversitelere saldıranlara nasıl cevap verilir

Trump, Putin ve Orban üniversiteleri dizginlerken, İran okulları vurursa, bu sadece ikiyüzlülük mü yoksa uluslararası kuralların çöküşünün doğal sonu mu?

Fehmi Koru