İsraf ve ahlak: Birey mi sistem mi sorumlu?

Yazarlar, israfın sorumluluğunun birey mi yoksa sistem mi üzerine olduğunu tartışmaktadırlar. İsrafın çevre, adalet ve ahlak boyutlarını vurgulayarak, küresel ölçekte gıda israfı ile açlık arasındaki çelişkinin kimin sorumluluğunda olduğunu sorgularken, bu sorunun sadece bireysel tüketim seçimleriyle mi yoksa yapısal sistem değişimiyle mi çözülebileceğini merak etmektedirler. Peki, vicdani çağrı gerçekten değişimi sağlayacak mı, yoksa israf sorunu siyasi iradenin yokluğunda perpetualize mi edilecek?
#Sıfır Atık#Emine Erdoğan#ahlak#israf#gıda israfı#çevre#ekolojik adalet#pandemi#yerel yönetim#tüketim

Geleceğe Temiz Sayfa

Sakarya'nın sıfır atık vizyonu bölgeden başlayıp küresel dalga haline dönüşebilir mi, yoksa iyi niyetli projeler kâğıt üzerinde mi kalıyor?

Yusuf Girayalp Atan

5G şamatası!

5G'ye geçiş kutlanırken, depremde çöken operatörler yine yardıma koşamayacak mı yoksa gerçekten de hayat kurtaracak teknoloji mi?

Mustafa Mutlu

Sülükler!

Pandemi döneminde fırsatçı tüccarlık çoğaldı, ama yoksul çocukların gururunu satın almak mümkün müdür?

Hakkı Yalçın

Lince hazırım

Dünyada 673 milyon insan açlıkla boğuşurken 2,3 milyar ton gıda çöpe gidiyor—peki, bu çelişkiye sesini yükselten biri vicdanı mu konuşturuyor, yoksa siyasi çıkar mı?

Emin Pazarcı

Küresel bir vicdan hareketi

Sıfır atık yalnızca çevre politikası değil, küresel eşitsizliklere karşı bir politik eylem midir yoksa bireysel tüketim tercihleriyle sistem değişir mi?

Levent Ersin Orallı

Sadece israf değil, aynı zamanda imtihan

Çöpe attığımız bir lokma, sadece yemek midir yoksa emanete ihanet midir?

Murat Alan