İsraf ve ahlak: Birey mi sistem mi sorumlu?

İsraf sorunu bireysel tüketim alışkanlıklarından mı yoksa yapısal ekonomik sistemin temel işleyişinden mi kaynaklanmaktadır? Yazarlar, dünyada milyarlarca insanın açlık çekerken tonlarca gıdanın israf edilmesi, teknoloji yatırımlarının gerçek yaşam kurtarıp kurtarmadığı ve fırsatçı ticaretin ahlaki sınırlarını sorgulamak suretiyle bu çelişkiyi gündeme getirmektedir. Peki, birey olarak tüketim tercihlerimizi değiştirerek sistem değişebilir mi, yoksa sistem değişmeden bireysel çabalar maçoşizm midir?
#Emine Erdoğan#Sıfır Atık#ahlak#gıda israfı#tüketim#gıda fiyatları#hükümet#linç kültürü#5G#sürdürülebilirlik

5G şamatası!

5G'ye geçiş kutlanırken, depremde çöken operatörler yine yardıma koşamayacak mı yoksa gerçekten de hayat kurtaracak teknoloji mi?

Mustafa Mutlu

Sülükler!

Pandemi döneminde fırsatçı tüccarlık çoğaldı, ama yoksul çocukların gururunu satın almak mümkün müdür?

Hakkı Yalçın

Lince hazırım

Dünyada 673 milyon insan açlıkla boğuşurken 2,3 milyar ton gıda çöpe gidiyor—peki, bu çelişkiye sesini yükselten biri vicdanı mu konuşturuyor, yoksa siyasi çıkar mı?

Emin Pazarcı

Küresel bir vicdan hareketi

Sıfır atık yalnızca çevre politikası değil, küresel eşitsizliklere karşı bir politik eylem midir yoksa bireysel tüketim tercihleriyle sistem değişir mi?

Levent Ersin Orallı

Sadece israf değil, aynı zamanda imtihan

Çöpe attığımız bir lokma, sadece yemek midir yoksa emanete ihanet midir?

Murat Alan