Laik Eğitim ve Din-Devlet Ayrılığı

Yazarlar, eğitim sisteminin her siyasi iktidarın ideolojik deneylerinin alanı haline getirilmesine karşı çıkarak, toplumsal uzlaşıya dayalı istikrarlı bir eğitim yapısının gerekliliğini savunmaktadırlar. Laik eğitimin aşındırılması ve din-devlet ayrılığının zayıflatılmasını eleştiren yazarlar, bu değişikliklerin toplumun temel kurumlarını tehdit ettiğini düşünmektedirler. Ancak bu sorunun çözülebilmesi için, muhalefet partilerinin Atatürk'ün laik mirası gerçekten savunmaya istekli olup olmadığı sorusu yanıtsız kalmaktadır.
#AKP#eğitim sistemi#Kur'ân#Tarihsel perspektif#İslam hukuku#Sosyal yapı#eğitim politikası#toplumsal uzlaşı#Toplum yapısı#Laiklik

En önemli mesele

Eğitim sistemi her iktidarın fantastik deneyleri için yap-boz tahtasına mı dönüşmeli, yoksa toplumsal uzlaşı temelinde istikrarlı bir yapı mı kurulmalı?

Burak Kıllıoğlu

Kur'an'a göre devlet düzeni ve medeniyet - 166

Yazar, Kur'an'ın farklı topluluk seviyeleriyle iletişim kurduğunu ve yazılı kanunlar olmayan topluluklarda şamanizmin egemen olduğunu iddia ediyor; peki yazılı hukuk olmayan günümüz toplumları neden hala şamanizm döneminde kalmış görünüyor?

Reşat Nuri Erol

Laiklik dine saygı gösterir

AKP döneminde laik eğitimin temeli kazılırken, CHP gerçekten Atatürk'ün mirasını savunmaya hazır mı?

Öztin Akgüç