Gıda fiyatları ve fahiş kar marjları

Yazarlar, Türkiye'de gıda fiyatlarının dünya standartlarını aştığını ve bunun sadece mevsimsel dalgalanmalardan değil, tarım-hayvancılık politikalarındaki kronik başarısızlığın bir sonucu olduğunu savunmaktadırlar. Aynı zamanda, devlet denetim mekanizmalarının yetersizliği ve hileli üreticilere karşı caydırıcı önlemlerin alınmaması nedeniyle tüketicilerin aşırı kar marjlarına maruz kaldığını ileri sürmektedirler. Peki, ekonomiye yön verenler bu yapısal sorunları çözmek için gerçekten bir çaba gösterecekler, yoksa mevcut sistem bu durumdan fayda sağlayanlar tarafından mı korunuyor?
#Enflasyon#ekonomi#gıda krizi#ekonomik kriz#denetim#Erdoğan#Devlet denetimi#AKP#istatistik#EÜAŞ

Niye bu kadar pahalı

Türkiye'de kurban fiyatları dünyada en pahalı: peki bu sadece dini bir mevsim sorunu mu, yoksa hayvancılık ve tarım politikalarındaki yıllık başarısızlığın mi göstergesi?

Zeki Ceyhan

Peki, sanayi ne âlemde

Tarım darboğazında olduğu gibi sanayi de sıkıntıda: Fiyat makası, denetim eksikliği, işten çıkartmalar... Peki, ekonomiye yön verenler bu uyarıları dinleyecek mi?

Zeki Ceyhan

Faturanın büyüğü buzdağının altında - Mehmet Özdağ

AKP'nin 'devlet desteği' diye sunduğu elektrik politikası, aslında 165 milyar TL'lik kamu zararıyla özel şirketleri zenginleştiriyor mu, yoksa bu rakamlar eksik bilgiye mi dayanıyor?

Olaylar Ve Görüşler

Biber 250 TL!

Savunma sanayiinde göklere uçarken gıdada pazarlara teslim olmak, güçlü Türkiye hayalini sabote etmiyor mu?

Murat Alan

YİĞİT BİR HALK

Hileli gıda üreticisi firma 82 kez yakalandığı halde 46 kez marka değiştirerek faaliyete devam ediyor; devlet caydırıcı önlem almıyor mı, yoksa sistem bu durumu tolere mi ediyor?

Melih Aşık

Ekonominin gerçekleri

Ekonomi büyüyor deniyor ama halkın cebinde beş kuruş kalmadı; bu masalın arkasında kayıt dışılık ve tüketim kültürü mi var, yoksa veri manipülasyonu mu?

Nedim Odabaş

Kimse inanmadı!

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına hiç kimse inanmıyor, ama acaba bağımsız hesaplamalar da gerçeği tam olarak yansıtıyor mu?

Korkusuz Kalem Osman Ferit

Kıymetli sınıf!

Gazlı içecekten ÖTV alan devlet neden elmas ve pırlantaya göz yummuştu, ta ki birden vazgeçene kadar?

Mustafa Mutlu

Milleti faizcilere yem etmeyin

Bankalar krizde milyarlar kazanırken tekstil sektörü iflas ediyor: acı çeken halk, fakat sorumlu kimdir?

Faruk Çakır

Milyonlar ara zam bekliyor

Asgari ücret açlık sınırının 4.7 bin lira altında kalırken, emekçiler ara zam bekliyor—peki savaş döneminde ekonomik çöküşün bedelini kim ödemeliydi?

Yalçın Bayer

Ekmekte renk oyunu bitiyor

Ekmekte aldatmacı renklendiriciler yasaklandı, kediler obez oluyor, tuvalet kağıdından dergi çıktı, Epstein dizisi geliyor, Fenerbahçe yıldız oyuncuyu sigarası yüzünden attı—ama spor efsaneleri sigarayı içerken başarılı olmadı mı?

Mevlüt Tezel

Domatesi 40 TL'ye alıp 199 TL'ye satmak!

Domates 199 TL'ye satılırken gerçek maliyeti hesapladığınızda bile 124 TL kar kalıyor; peki serbest piyasa kuralları bu marjı meşru kılmaya yeterli mi?

Mevlüt Tezel