#Şeriat

5 yazı

Dört mezheptenbirine uymamakcâiz değildir

Mezheplerin kolaylıklarını seçerek yapmak dini ibadeti geçersiz kılarsa, modern Müslümanlar hangi rehberliğe ihtiyaç duyuyor?

Vehbi Tülek

"Otuz Bir Mart Hâdisesi" denilen o müthiş fırtına

31 Mart Hâdisesi'nde Şeriat maskesi takanlar, meşrutiyetin gerçek amacını ortadan kaldırdıkları halde, hakikat nasıl açığa çıkabilir?

Risale-i Nur'dan

Kur'an'a göre devlet düzeni ve medeniyet - 167

Yazı, Kur'an'ı bir anayasa olarak sunup kanun ve şeriat arasında radikal bir fark ortaya koyuyor; peki bu teorik çerçeve modern hukuk sisteminin gerçekliğiyle ne kadar uyumlu?

Reşat Nuri Erol

Kur'an'a göre devlet düzeni ve medeniyet - 166

Yazar, Kur'an'ın farklı topluluk seviyeleriyle iletişim kurduğunu ve yazılı kanunlar olmayan topluluklarda şamanizmin egemen olduğunu iddia ediyor; peki yazılı hukuk olmayan günümüz toplumları neden hala şamanizm döneminde kalmış görünüyor?

Reşat Nuri Erol

Her ay 3 gün oruç tutmak çok iyidir...

Ramazan sonrası altı günlük oruç bir yıl boyunca oruç tutmanın sevabını getiriyor, ama bu gerçekten kazâ borcunu da ödüyor mü?

Prof. Dr. Ramazan Ayvallı