Normalleşme pazarı ve iktidar oyunu

Yazarlar, Türkiye'de "normalleşme" adı altında yapılan hamlelerin aslında iktidarın muhalefeti zayıflatmak ve kontrol altına almak için kullanılan bir araç olup olmadığını sorgulamaktadır. Barış süreci, medya saldırıları, belediye kapatılması girişimleri ve Öcalan'ın statüsü gibi konularda iktidarın tutarlı bir demokratikleşme programı yerine seçici ve iktidar-odaklı bir politika izlediği iddia edilmektedir. Peki, bu normalleşme çabaları gerçekten uzlaşma mı, yoksa muhalefeti tuzağa düşüren bir iktidar oyunu mu?
#CHP#Erdoğan#Özgür Özel#normalleşme#Medya manipülasyonu#Ara seçim#İmralı#Seçimler#PKK#Muhalefet Baskısı

Demokratikleşme ıskalanıyor

Barış sürecinin terör örgütü lideriyle sınırlandırılıp demokratikleşme adımları atılmazsa, bunun gerçek bir uzlaşma mı yoksa iktidarın muhalefeti sindirme aracı mı olduğu sorusu açık kalıyor?

Cevher İlhan

Ekonomide şimşekler çakıyor!

Yeni Şafak'ın Şimşek'e yönelik saldırıları demokrasi mi, yoksa iktidar içi hesaplaşmanın medya aracılığıyla yapılması mı?

Mustafa Balbay

İzmir'in çiçeklerini soldurmayın!

İzmir Meslek Fabrikası'nın kurtuluş simgesi olarak kapatılmak istenmesi, iktidarın muhalif belediyeleri kuşatma çabası mı, yoksa sıradan bir mülkiyet çekişmesi mi?

Mehmet Şakir Örs

Bir hainin statüsü!

İktidar ortağı tarafından 'statü' verilmesi istenen teröristbaşı Öcalan için İmralı'da konut yapılması; bu normalleştirme çabasının sınırı nereye kadar uzanacak?

Korkusuz Kalem Osman Ferit

Tomurcuklanma...

CHP'nin erken seçim çağrısı nihayet diğer muhalefet partilerinin ilgisini çekmeye başladı ama ittifakı kurmak kadar yaşatmak mümkün mü?

Oktay Ekşi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e salvolar

Özgür Özel ara seçim tehdidiyle cesaret gösteremiyor, ama siyaset gerçekten poker oyunu mu?

Abdulkadir Selvi

Uşak

Normalleşme adına CHP'ye sunulan iyiniyet, AKP'nin kendini toparlayıp saldırıya geçmesi için zaman kazandırdı mı?

Yılmaz Özdil