Moda ve tüketim kültürü

Yazarlar, moda ve tüketim kültüründe görünen değerlerle gerçek değerlerin çatışmasını tartışıyor; ünlülerin pahalı hizmetler ve lüks ürünlere olan talebinin, kalite ya da ihtiyaçtan ziyade statü göstergesi ve sosyal onay arayışından kaynaklandığını ileri sürüyorlar. Buna karşılık, bazı isimler bu sistemden çıkıp para reddetmek veya logodan arınmak gibi seçici davranışlarla alternatif bir lüks tanımı sunmaktadırlar. Ancak soru şu kalıyor: bu muhalif duruşlar da aslında yeni bir statü göstergesi olmaktan kurtulabiliyor mu?
#statü sembolü#Ünlüler#moda#lüks tüketim#Yasemin Ergene#sosyal değişim#sosyal sorumluluk#talebin yapaylığı#öz bakım#uyum

Bakıcı transferleri başladı

Dadı maaşları 150 bin liraya ulaştı, ünlüler arasında 'transfer pazarlığı' başladı; peki bu ücret artışı gerçekten hizmet kalitesiyle mi ilişkili?

Ufuk Özcan

Zamanlar yarıştılar

Lüks saat markası sosyeteyi sıraya sokarken, 12 ay bekleyenlere sormak gerek: bu saatlerin değeri fiyatından mı, yoksa alamayanların arzusundan mı geliyor?

Ufuk Özcan

Yurt dışında evlenecekler

Hasan Can Kaya basına karşı çıkarken, Prens Harry ve Meghan Markle evsizlere yardım ettiği sırada designer kıyafet giyiyor: lüks markalar ve hayırseverlik gerçekten bağdaşabilir mi?

Ali Eyüboğlu

Erkeklere de Ajda özeni

Ajda Pekkan'ın disiplinli yaşamı kadınlara ilham verirse, erkekler neden aynı öz bakım ve özeni gerekli görmüyor?

Ömür Gedik

Ana karar

Yasemin Ergene 20 milyonluk iç giyim reklamını annelik hassasiyetiyle reddetti; peki para reddetmek gerçekten lüks mü, yoksa seçici olmak?

Ufuk Özcan

İlişkide uyum ve bilimsel açıklama

Yumurtanın spermi seçmesi gibi, ilişkilerde de hız değil uyum kazanıyor—peki ama sosyal medya çağında birkaç dakikada karar vermek zorunda değil miyiz?

Ömür Gedik

Kadın kaç yaşında annesine benzer

Logodan kurtulmak yeni lüks mü, yoksa sadece geliri yüksek olanlar için yeni bir statü göstergesi mi?

Ali Eyüboğlu