Bilim ve Göç: Türkiye'nin Beyin Göçü Sorunu

Türkiye'nin beyin göçü sorunu, ülkenin yetenekli bilim insanlarını yurt dışına kaybetmesi ve bu kayıpla başa çıkma yeteneğinin zayıflığı etrafında dönemektedir. Yazarlar, ülkenin uluslararası düzeyde başarı gösteren araştırmacılarını geri çekmek için somut adımlar atmaması ve eğitim alanında lider olmak için yeterli altyapıya sahip olup olmadığı sorusunu gündeme getirmektedirler. Peki, Türkiye beyin göçünü önlemek için ne tür politikalar ve kurumsal değişiklikler yapmalıdır?
#beyin göçü#danışmanlık#Eğitim#nöron-kuramı#genç nüfus#sinirbilim#akademya#uluslararası#Türkiye#Kurumsallaşma

Bilimin Ressamı Santiago Ramon y Cajal

Santiago Ramon y Cajal sinir sistemini anlamak için mikroskoba değil, ressam gözüne ihtiyaç duydu; peki bilim ve sanat arasındaki bu alaşım hâlâ modern araştırmalara ilham verebilir mi?

Prof. Dr. Mahmut Özer

Çeşme'de yükselen ortak akıl: YEDAB 4. Çeşme Summit sektörün...

Türkiye eğitim danışmanlığında sadece hizmet sunan değil, lider ülke olmaya hazır mı, yoksa bu vizyonun gerçekçiliği tartışılmalı mı?

Ebru Doğdu

En büyük zenginliğimiz ve Mete Atatüre

Yurt dışında başarı yakalayan genç Türk bilim insanları varken, ülkede onlara yer açmak için ne yapıyoruz?

Abbas Güçlü