Kurumsal şeffaflık ve denetim krizi

Yazarlar, kurumsal şeffaflıktan bahsederken aslında hangi değerlere öncelik verileceğini, kimin hesap verebilir sayılacağını ve ne zaman sorumluluk istenileceğini belirlemeyen bir toplumun nasıl işleyeceğini tartışmaktadırlar. Çeşitli alanlardan örnekler sunarak, vatandaş şikayetleri ve duygu yoğun kampanyalarla denetim sağlamanın yeterli olup olmadığını sorgularken, kurumlar ne kadar güvensiz kılınırsa bir toplumun ne kadar işlevsel kalabileceğini merak etmektedirler. Peki, seçmeli bir şeffaflık ve denetim sistemi kalıcı bir çözüm olabilir mi?
#adalet#İrem Derici#Şeffaflık#yaşlılık#sosyal sorumluluk#Arda Güler#basın yazısı#halk şikayeti#kurumsal sorumluluk#Kadın yönetmenler

İrem Derici'ye helal olsun!

İrem Derici'nin DMD hastası Metehan için başlattığı kampanya viral oldu, ancak aynı platformda kadın yönetmenlerin festivali reddedilirken kadına şiddet uyguladığı bilinen birine salon tahsis edilmesi—hangi değerler gerçekten önemli?

Ali Eyüboğlu

Helal olsun Ebru Savcı'ma

Adalet, futbol ve sağlık teknolojisini bir yazıda karıştıran yazar, duygu ve mantık arasındaki sınırı bulanıklaştırırken, okuyucuyu hangi mesaja odaklanması gerektiği konusunda belirsiz bırakmıyor mu?

Yüksel Aytuğ

Yaş almak hafiflemek demekmiş

Yaşlılığın çıkmazında: Kurumları güvensiz kılmak kadar kimseden de güvenmeyen bir toplum yaşayabilir mi?

Yüksel Aytuğ

CHP'de arınma şart!

CHP'li belediyelerdeki rüşvet iddiaları, Dünya Kupası çekilişinin vergi sorunu ve Survivor'daki şiddet olayları—vatandaş şikayetleri gerçekten kurum ve yönetimi sorgulamaya yeterli mi?

Yüksel Aytuğ