Eğitim Ayrıcalığının Kabusu: Yurt Dışı Okul Trendi

Yurt dışı okul eğilimi, ekonomik olarak güçlü ailelerin çocuklarına hayatta avantaj sağladığı iddiasıyla eleştirilmektedir. Yazarlar, dijital finans araçlarının bu eğitime erişimi kolaylaştırması ile aslında aileleri ekonomik bir ağa çekerek eşitsizliği derinleştirip derinleştirmediğini sorgulamaktadırlar. Peki, eğitim ayrıcalığına karşı toplumsal direniş kurabilecek mekanizmalar yeterince güçlü müdür?
#yurt dışı eğitim#medeniyetin geleceği#Eğitim#kültür#öğrenci kredileri#aile yatırımı#küreselleşme#sosyal eşitsizlik#çocuklar#ahlak

Sınırların ötesinde bir gelecek: Yurt dışı eğitim yolculuğunda...

Yurt dışı eğitim hayalini gerçekleştirmek artık dijital finans araçlarıyla mümkün mü, yoksa bu hızlı çözümler aileleri ekonomik ağına çekmenin yeni yolu mu?

Ebru Doğdu

Medeniyetin Cevherleri

Dünyayı delilere terk ettiğimiz sürece hayat deliliğin grameriyle yönetilecekse, Cevher Çocuk Projesi gibi girişimler bu kıyametiyye karşı yeterli bir direnç kurabilir mi?

Prof. Dr. İsmet Emre

Geleceği yurt dışında yazmak: Bir lise kararı, bir hayat dönüşümü

Yurt dışında lise eğitimi bir çocuğu hayata "birkaç adım önde" başlatıyor iddiası, sadece ekonomik gücü olan ailelerin çocuklarını mı gerçekten dönüştürüyor?

Ebru Doğdu