Yerel üretim ve tüketim

Yerel üretim ve tüketim konusunda yazarlar, küçük üreticilerin ekonomik güçlendirilmesinin gerçek boyutunun medya ve turizm gözlüğüyle ne kadar eksik temsil edildiğini tartışıyor. Festivaller ve kooperatifler aracılığıyla yaratılan ekonomik hacim önemli olsa da, bu başarıların sahadan uzak anlatılması ya da yalnızca turizm değeri üzerinden değerlendirilmesi, yerel kalkınmanın daha derin sorunlarını maskeliyor. Peki yerel üretimin sürdürülebilir başarısı, yerli tüketimin bilinçli desteği olmadan mümkün olabilir mi?
#toplumsal bilinç#Alaçatı Ot Festivali#gastronomi#YÖREX#Foça#gazetecilik#yerel ekonomi#Çeşme#sürdürülebilirlik#turizm ekonomisi

Sizin oraların nesi meşhur

YÖREX'te kadın kooperatifleri kırsal kalkınmayı gerçekleştirirken, sosyal medya bir büstün yönüne dair yorum üretiyor—gazetecilik sahaya inmeyi bıraktığında hangi hikâyeler anlatılmamış kalıyor?

Eren Aka-Milliyet

Bahar tadıyla dünyaya açılıyor

Alaçatı Ot Festivali uluslararası statüyle 500 milyon lira ekonomik hacim yaratıyor, peki bu başarı sadece turizm mu, yoksa yerel üreticilerin gerçek güçlendirilmesinin göstergesi mi?

Aslı Öktener

Mesele balık değil mesele yerel güç

Yerel balıkları vitrine çıkaran festival, aslında tüm yerel ürünlerin hayatta kalma mücadelesini simgeliyor—peki yabancı hayranlığımız bu mücadeleyi kazanılmış bir savaş mı yapıyor?

Osman Gençer