Belediyelerin gözardı edilen gerçeği

Belediyelerin teknoloji ve altyapı projelerinde gösterdikleri farklı başarı seviyeleri, yerel yönetimlerin kapasite ve koordinasyon sorunlarını açığa çıkarmaktadır. Yazarlar, bazı belediyelerin yapay zekâ gibi modern çözümlerle hızlı sonuç alırken diğerlerinin projelerinin tıkanıp kalmasının ardında yatan nedenlerin—yönetim değişiklikleri, bürokratik engeller ve kurumlar arası koordinasyon yokluğunun—sorgulanması gerektiğini vurgulamaktadırlar. Peki, bu sorunları çözmek için gerekli olan yapısal reform ve kurumsal işbirliği, yerel yönetimlerin kendi gücü ile sağlanabilir mi yoksa merkezi düzeyde bir müdahale mi gereklidir?
#belediye yönetimi#Trabzon#koordinasyon eksikliği#kentsel projeler#İzmir Belediyesi#verimsizlik#kentsel sorunlar#Ankara#şehir hizmetleri#hukuki engeller

Bizim 'Mercek Ankara'ya ne oldu

Trabzon'un yapay zekâ kamerası 7 ayda 2 bin sorunu çözerken, Ankara'nın 2022 projesi neden sessiz kaldı?

Murat Yılmaz

Koltuk değişimi KSK'yi kurtardı

11 yıl atıl kalan Karşıyaka Stadı'nın kaderi yönetim değişimiyle çözüldü - peki bürokratik tıkanıklıklar yerel yönetim değişiklikleri olmadan da açılabilir mi?

Osman Gençer

31 Mart hesap günüdür!

Belediyeler her gün daha ağır bir yük taşırken, kurumlar arası koordinasyon yokluğu şehirleri yapboz tahtasına çeviriyor—peki bu sorunun gerçek sorumlusu kim?

Eren Aka-Milliyet