Gençlerin iş dünyasına hazırlığı

Devlet gençlere işe başlama desteği sağlasa da bu yardımın imalat sektörüne sınırlandırılması, çoğu gençin çalışmak istediği hizmetler ve teknoloji gibi alanlarda fırsatlar sunmamaktadır. Üniversitelerin düzenledikleri kariyer fuarları gençleri işverenlerle tanıştırsa da, bu etkinliklerin tek başına yapısal bir istihdam sorunu çözüp çözemeyeceği tartışılmaya değerdir. Gençlerin iş dünyasına gerçekçi bir şekilde hazırlanması için devletin destek politikaları ve eğitim sisteminin tüm sektörleri kapsayacak şekilde yeniden düzenlemesi gerekli midir?
#Adana#üniversite-sanayi#Vedat Işıkhan#genç istihdam#İşe İlk Adım Programı#SGK#Çukurova#kariyer fuarı#gençlik istihdamı#asgari ücret

Gençlere önemli istihdam teşviki

Devlet 18-25 yaşındaki gençlere işe başlama desteği veriyor, ancak imalat sektörü dışındaki işler kapsam dışında kalıyor—bu sınırlama gençlerin gerçek istihdam sorununu çözebilir mi?

Tarkan Zengin

Kariyer yolculuklarına yön verecek... "Gençliğin üretim çağı"

Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen kariyer fuarı gençleri iş dünyasıyla buluştururken, bu tür etkinlikler gerçekten istihdam sorununu çözüyor mu?

Erdal Fernergiz