Nasıl bir okuma diliyoruz

Risale-i Nurların okunması, anlaşılması ve kavranan manalarının anlatılması; ehl-i imanın ve ehl-i Kur'an'ın nazarında ve tembihatlarında mühim bir mevki tutmaktadır.

Risale-i Nurları okurken manalarını anlayacak kadar dikkatli olmak mühimdir. Kesintiye meydan vermeden aralıksız dinlemek de Risale-i Nurları bir çeşit okumaktır.

Risale-i Nur okuma programları daima planlanmış ve tecrübe edilmiş, herkese açık, herkese hitap eder şekilde ama bilgiye ve yaşa göre kategorize edilmelidir.

Risale-i Nur okuma programı yapabilmekten maksat, Risale-i Nurları okumak ve okutmak olduğuna göre, her yaş aralığına göre olduğu gibi her mertebede, çeşitte, sınıfta insana göre hazırlık, plan ve müfredat yapmak da esas olmalıdır.

Risale-i Nurların anlaşılarak okunması bir âlî hedef, bir gayret kulesi ve bir ulaşılacak menzildir. Bu neticeye ulaşmakvâsıl olmak için niyet etmek, hayal etmek bile Risale-i Nur okumalarından sayılır, kabul edilir.

Hayal ve niyet ekseninde başlamış olan Risale-i Nur okumalarının en büyük yardımcısı ise, birinci basamak okumalar neticesinde Cenab-ı Hakk'ın ikram ve ihsan ettiği Risale-i Nur okumalarından ortaya çıkanneşet eden kudsî lezzet, haz ve zevktir.

Eğer bir yola çıkılacaksa bilerek ve dikkatle, huzur ve rahat içerisinde çıkılabilmelidir. Risale-i Nurları anlayarak hayata geçirmenin ilk adımı ise; Risale-i Nurları isteyerek, bilerek ve lezzet alarak, zevk duyarak okumaya başlayabilmektir.