Gündem

Kaçak işçi kaçak içki

"Son bir buçuk-iki senede, başta işçilik (personel) olmak üzere işletme ve ürün maliyetleri inanılmaz seviyede arttı. Yemeiçme sektöründe işini layıkıyla ve dürüstçe yapanlar olarak çok zor bir dönem yaşıyoruz. Birçok işletmenin bu maliyetlere dayanması mümkün değil. Ayakta kalmak için ya bizim gibi öz sermayeniz güçlü olacak ve kârdan feragat edeceksiniz ya da piyasanın bir kısmının yaptığı gibi yasa ve etik dışı yollara sapacaksınız. Durum maalesef bu."

Murat Çelik

Tarsuslu Ermeni kadın...

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı 1990 yılında ailecek Hamburg'da idik. Ben bir araştırma kuruluşunda, İslam tarihi üzerine çalışıyordum. Hz. Ali kitabım o çalışmanın ürünüdür. Beni davet eden vakfın arşivi oldukça zengindi. Arşivi yöneten Alman kadın, bir sohbetimiz sırasında bana nereli olduğumu sordu. "Türkiyeliyim" dedim. Durdu ve yeniden

Oral Çalışlar

Tavsiye ekonomisini büyütecek girişim

Türkiye e-ticaret sektörünün dünyada en hızlı büyüdüğü ülkelerden. Ticaret Bakanlığı verilerine göre geçen yıl e-ticaret hacmi 1.7 trilyon lirayı aştı. Türkiye'nin birçok ülkeye göre daha hızlı büyüme göstermesinin bence başlıca şu nedenleri var: İnsanların yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık olması. Tüketim ekonomisinde hâlâ Batılı ülkelere göre pazarın doyuma ulaşmamış olması.

Hakan Çelik