İçimizdeki İsrailliler

YILLAR önce milli futbol takımımız İrlanda ile bir maça çıkacaktı. Maçın öncesinde ve sonrasında birçok tartışma oldu. Tartışmaların içersinde milli takımın o zamanlar hocası olan Mustafa Denizli bugün bile sık sık hatırladığımız ve kullandığımız o ikonik cümleyi kurdu; İrlanda'yı yendik ama asıl önemli olan içimizdeki İrlandalıları yenmektir.
Birçokları bugün bu sözlerin bağlamını hatırlamasa bile içimizdeki İrlandalılar kalıbını kullanır. İşgal devleti İsrail'in Gazze'ye karşı başlatmış olduğu acımasız silahlı saldırıya Türk kamuoyundan verilen tepkilere baktıkça ister istemez içimizdeki İrlandalılar cümlesine hatırlıyorum.
İsrail'den daha fazla İsrailci, katilden daha fazla katil, zalimden daha zalim bir tür türedi. Bazı İsraillerin bile savunmak da güçlük çektiği katliamları meşrulaştırıyorlar.
Bunların bir kısmı maalesef bizim adı milli kendisi milli olmayan eğitim sistemimizin üretimleri. İlkokuldan itibaren Arap düşmanlığı formunda İslam düşmanlığına maruz kaldıkları daha doğru bir ifadeyle İslam düşmanlığını içselleştirdikleri için;
Gazze'deki sivilleri de bir devlet tarafından katliama maruz bırakılan siviller olarak göremeyip düşmanlık beslenecek Araplar olarak gördükleri için İsrail taraftarlığı yapıyorlar.
Ancak daha şaşırtıcı olan bir grup daha var. Düne kadar cahil hayat tarzı kemalistinden başka bir şey olmadığını zannettiğimiz bir çok tip meğerse çifte vatandaşlık sahibi İsraillilermiş.
Eğer bir yerlerde insaf sahibi ve tümden insanlıktan çıkmamış İsrail ordusu mensubu varsa onların bile vicdanlarını sızlatabilecek bu vahşete gönüllü yazılıyorlar. Türkiye'deki işlerine güçlerine hayatlarını bırakıp çifte vatandaş oldukları İsrail'in Gazze'de işlediği cinayetlere katkı vermek için orduya yazılıyorlar.