Caniye ceza yok! Bari Nobel de verin

Nobel Barış Ödüllerinin mantığını anlayan var mı Hocalı, Cebrail ve Şuşa'da Azerbaycan Türklerine kıyan ve Kara Yanvarda (20 Ocak 1990) Azadlık Meydanı'ndaki milyonluk kalabalığa tanklarla dalan Gorbaçov'a bile verildikten sonra...

Tuhaftır en fazla Nobel alan devlet başkanları da siyonistler arasından çıkar, ki bunlar bir kere değil, iki kere değil defalarca sivillere silah doğrultur, toplu katliam yaparlar.

Bütün hukuk sistemlerinde bir insanın evine köyüne silahla girene, kan dökene, can yakana, yağma yapana şaki, harami, haydut diyorlar. Cezası ağır, doğru darağacına.

Bunların serbest dolanması bile muhal, geçtik onu yarın Netanyahu'ya nobel verirlerse şaşmam.

Başkan Biden'ı da unutmasınlar, o kadar yardım yataklık yaptı, bir tane de ona.

Neyse geçelim tarih turuna...

HUKUKSUZ HUKUKÇU

Menachem Begin, Yahudi cemaatinin önde gelen ailelerinden birine mensuptur. Beyaz Rusya'da doğar (1913), henüz 16 yaşında "Betar"a katılır ki beter bir örgüttür, hiçbir insani endişesi olmayan radikal siyonisttir bunlar. Menachem, Varşova'da hukuk okurken teşkilatın lideri olur, karışık işlere girer çıkar.

Polonya Almanlar tarafından işgal edilince ailesini bırakıp Litvanya'ya kaçar. Orada Rusların eline düşer, tutuklanır. Yıllarca Sibirya'da boğaz tokluğuna çalıştırılır.

Müttefiklerin Almanlarla çatışabilecek muhariplere ihtiyacı vardır. Bu yüzden salınır, gider Polonya'da General Anders komutasındaki birliklere yazılır (1941).

Bir yıl sonra da Filistin'e göç eder, yeraltı teşkilatı Irgun'a katılır ve kanlı katliamlara başlar.

Mesela Kudüs'teki King David Otelinin bombalama emri ondan çıkar. Britanyalı müşterilerden ve Müslüman personelden 91 kişi hayatını kaybeder. İngiliz manda idaresi Begin'i "1 numaralı terörist" ilan eder ve başına 2 bin sterlin ödül koyar.

Katil aynı katil. Sonra ne değişti de, destek oldular

HAYDUTA ÜNİFORMA

İsrail devleti kurulduktan sonra Begin ve adamları İsrail ordusuna katılır. Cinayet, tecavüz ve yağmaya üniformayla devam eder, takibata uğrama korkusundan da kurtulurlar.

Begin örgütünün tesir sahasını zayi etmez, ilerleyen yıllarda siyasette kullanır. Herut (bilahare Likud) partisini kurar. 1948-77 arası genel başkanlığını yapar.

Bağımsız Filistin devletine karşıdır, adını bile andırmaz, yetmez BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen Şeria Nehri'nin batısında da Yahudi yerleşimleri kurar. Doğu Kudüs'te işgal ettiği yerlerden de çıkmaz. Deir Yasir gibi nice katliamda bulunur, sivillere "bizzat" kurşun sıkar.

"Begin, Deir Yasin'de bizzat yönettiği katliamı anlatırken oldukça keyifliydi. Lehi ve Izl komandoları 9 Nisan 1948'de erkek, kadın, çocuk, 254 kişiyi öldürmüşlerdi." (Ralph Schoenman, Siyonizmin Gizli Tarihi)

Begin "eğer Deir Yasin zaferi kazanılmasaydı" der, "İsrail devleti de olmazdı!" Silahsız kadınları ve çocukları öldürüp kuyulara doldurmayı zafer sayan bir kafa. Düşünebiliyor musunuz bu adam devlet başkanı. İnsan biraz utanır ya! Gücü Alman'a, Rus'a yetmez, öcünü Filistinliden almaya kalkar.

Ve bakın şu garabete ki sırf Camp David'de Enver Sedat'la tokalaştı diye Nobel Barış Ödülü sunarlar.

Manalı bir ödüldür ama onu olgunlaştırmaz, Irak-Tamuz'u, ardından Beyrut'u bombalar, Suriye'ye ait Golan Tepelerini ilhak eder. Lübnan'a girer çıkar, Sabra ve Şatilla katliamlarına zemin hazırlar.
Şöyle: İsrail Savunma Bakanı Ariel Şaron zikrolunan kampları kuşatır. İçeride sadece kadın çocuk ve yaşlılar vardır, direniş koyamazlar. Şaron Hıristiyan Falanjistlere göz kırpar, onlar da savunmasız kampa girer, ıslık çala çala 3.500 Müslümanı kırarlar.

SİZ ÖLDÜRMEYİ İYİ...

Davos'ta zılgıt yiyen Şimon Peres ise diplomat görünümlü bir katildir. Hayatı boyunca Filistinlileri aşağılar, hak hukuk tanımaz.

Belaruslu bir iş adamının oğludur, Filistin'e göç ettiğinde 11 yaşındadır daha. Tel Aviv'de yetişir ve 24 yaşında terör örgütü Haganah'a katılır. Ben Gurion hükûmetinde silah temin işlerine bakar. Nekbe'nin (Büyük Felaket) mimarlarındandır. Nükleer silah programı da onun kafasından çıkar. Ne yazık ki Atom Enerjisi Ajansı denetimi savsaklar. Sureta gezer nükleer başlık bulamazlar güya... Peres o kadar rahattır ki, ırkçı Güney Afrika rejimine "nükleer silah satma" teklifinde bulunur o sıra.

Başbakanlığı döneminde "Gazap Üzümleri Operasyonu" ile Lübnan'a saldırır. Kana'daki BM yerleşkesini bombalatır, 106 sivil hayatını kaybeder, yüzlercesi yaralanır...

Bir yandan Gazze'yi abluka altında tutar, çocukları cezalandırır, diğer yandan yeni Yahudi yerleşim alanları yaptırır, demografiyi değiştirmeye çalışır.