Türk Edebiyatı Vakfı, Dergisi veŞeyhül Muharririn Ahmet Kabaklı!

Genç yetenekleri edebiyatımıza kazandırmak, kültürümüzü yaşatmak ve zenginleştirmek gayesiyle 1970'te Edebiyat Cemiyeti'ni, 1972'de Türk Edebiyatı dergisini ve bundan altı yıl sonra da (1978'de) Türk Edebiyatı Vakfı'nın kuruluşunda şahitlik etmiş biri olarak Ahmet Kabaklı hocam kendisi, ailesi ile ilgili 40 yıllık beraberliğimiz ve pek çok hatıralarımız mevcuttur!

Edebî ve fikrî eserleriyle ve Türk insanının duygularına tercüman olan yazılarıyla her zaman hatırlanacak olan Ahmet Kabaklı hoca, 8 Şubat 2001 tarihinde aramızdan ayrılmıştır!

Türk Edebiyatı dergisinin ilk sayılarını elimizle İstanbul'un birkaç yerindeki kitapçılara yaz-kış demeden dağıttığım, Edebiyat Vakfı'nın konferanslarında yaptığımız abonelere her ay göndereceğimiz dergileri gece yarılarına kadar poşetlerine koyar, adreslerini yapıştırıp postaya elle taşıdığımız günler bugünlerde bile hatırladığım en güzel anılarıdır!

NECİP FAZIL'A SULTANU'Ş ŞUERA UNVANI!

Türk Edebiyatı Vakfı'nda şair Baki'den sonra, Sultanu'ş Şuara unvanına sahip ikinci şair olarak tarihe geçen Necip Fazıl Kısakürek'e, evinden alıp vakfın merdivenlerinden elinden tutarak çıkarıp konferansını yaptırıp 1980 yılında Sultanu'ş Şuara ödülü verildiği gün ve anı yaşayanlardanım!

Nesiller arasında sağlam köprüler kurmak amaçlandı!

Necip Fazıl Kısakürek yanında, bugün de yaşayan zamanımızın pek çok milliyetçi ve mukaddesatçı lider ve bilim adamlarını davet ederek konferansları düzenleyen biri olarak şehadet ederim ki nesillerin aydınlanmasına Türk dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi, edebiyatımızı ve sanatımızı yüceltmek ve bu alanlardaki abide şahsiyetleri ve eserlerini nesiller arasında sağlam medeniyet köprüleri inşa ederek bir edebî gelenek oluşturmaya vesile olan"Türk Edebiyatı Vakfı" vehocaların hocası "Ahmet Kabaklı Hoca" olmuştur!

Dünden bugüne Türk Edebiyatı Vakfı!

Türkiye edebiyat vakfı kurulduğu günden Bugüne kadar 300'ün üzerinde kitap yayımlamış, aylık Türk Edebiyatı dergisini ise 604. sayısına ulaştırmıştır. Vakıf 46 yıldır geleneksel Çarşamba Sohbetleri adı altında konferanslar düzenlemektedir.

Türk Edebiyatı Vakfı'ndan her yıl, Türk kültürüne hizmet edenlere ödül!

Vakıf her yıl geleneksel olarak;

Yaşayan Dede Korkut, Türk Dünyasına Üstün Hizmet, Ahmet Kabaklı Eğitim, Kültür, Sanat ve Fikir ödülleri vermektedir.

Türk Edebiyatı Vakfı;

50 yıldır sürdürdüğü bu faaliyetlerinden dolayı 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel ödüle layık görülmüştür.

TÜRK EDEBİYATI VAKFI-CUMHURİYET'İN 100. YILI ŞEREFİNE MİLLÎ MÜCADELE KONULU ROMAN YARIŞMASI

2022 yılında, Türk Edebiyatı Vakfı olarak Cumhuriyet'in 100. Yılı Şerefine "Millî Mücadele"Konulu Roman Yarışması düzenlendi!

Ekim 2023'te dereceye giren ilk üç eserden 1000'er adet basıldı.Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine düzenlenen Milli Mücadele konulu roman yarışması yapıldı!

DOĞUMUNUN 100. YILINDA AHMET KABAKLI ARMAĞANI

2024 yılının mayıs ayı, Türk Edebiyatı Vakfı kurucusu, Şeyhül Muharrirîn Ahmet Kabaklı'nın 100. doğum yıl dönümü anısına bir "armağan kitap"hazırlığı yapılmaktadır!

Kitabımızla ilgili 100 civarında ilim, kültür ve sanat insanıyla görüşmeler yapılarak Kitaba Ahmet Kabaklı ile ilgili yahut çeşitli konularda yazılar yazılması teklifi yapılmıştır!

Yazı kabulü için son tarih 15 Mayıs 2024 olup kitap baskısının haziran ayında tamamlanması planlanmaktadır.