Cuma! Namaz ve muhteşem hutbe..

Flistin'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da ve dünyanın diğer bölgelerinde Müslümanlara zulüm devam ettikçe, İİT-İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı devletlerin liderleri ve cılız bir şekilde yönetimlerin korkusundan mevki ve makamları ve menfaatlerinin azalmasından üç günlük fani dünya için Ahiretini tercih eden Müslümanlar kılını kıpırdatmıyorsa,

Ramazan günlerinde verdiği davetlerde Şaşaa,lüks ve israf içinde gününü gün ediyorsa, birbiriyle kardeşlik sure içinde bayramlaşmak dertleşmek helalleşmek noktasında bize bahsedilen bir önceki yazımda da ayet ve hadislerle bahsettiğim büyük bir fırsat olan bu mukaddes bayramları tatil olarak düşünüp, hangi tatil köyüne gidelim diye hesap yapıyorsa, Ramazan'da ve Kadir gecesinde sadece bir kötülüğü yok etmek için Müslümana düşen üçüncü yol "dua noktasında kalıyorsa"..Bunun sonunda vicdanını rahat bir şekilde Müslümanım diyerek Bayram yapabilenlere benim de hep içimde bir ukde olarak kalan Müslümanlara da bir ibret dersi olabilecek 30 saniyelik muhteşem mesaj-hutbe, inşallah akıl edenler için düşünebilenler için farkındalığı olanlar için bir şey ifade eder..!

İnşallah Filistinli imamın bu hutbesi uyanışa vesile olur.

DÜNYADAKI KÜRESEL ŞEYTAN VE SOYKIRIMIN MÜSEBBIBLERİ..!

Kainatı idare eden ilahi güç bütün uyarılarını yaparak insanlığı uyarmıştır..!

Cenabı Rabbil alemin kimseye zulmetmez..!

Kullar kendi elleriyle ve yaptıklarıyla kendine zülm eder..!

Cenabı Rabbilalemin kader noktasında adalet eder..!

Nitekim Kur'an'ı Kerim'de Allah cc Müslümanları kesin bir dille uyarmış ve insanlığa tebliğ etmiştir..!

"İndirdiğimiz açık delilleri ve hidâyeti biz kitapta insanlara açıkladıktan sonra gizleyenler yok mu İşte onlara hem Allah lânet eder hem de lânet edebilecek herkes lânet eder.

(Bakara-159

Cenab-ı Rabbil alemin Tövbe Suresi dokuzuncu ayetinde;

"Eğer size üstünlük sağlayacak olsalar, hakkınızda ne bir yemin, ne bir anlaşma, ne de bir hukuk hiçbir şey gözetmezler.

Ağızlarıyla güya sizi memnun etmeye çalışırlar; fakat kalpleri aksi istikâmette atar. Çünkü onların çoğu, yoldan çıkmış hak-hukuk tanımaz kimselerdir."

YAHUDILERLE ILGILI RESULULLAH'IN UYARILARI ..!

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Müslümanlarla Yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç Yahudi'yi kovalayan kimseye, 'Ey Müslüman! Arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür!' diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o Yahudilerin ağaçlarındandır."(Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82)

İnsan ölümü çok anmalı, Allah'ın va'dine inanmalı ve fâni dünyaya aldanmamalıdır. Âyet ve hadisler insanları bu hususta uyarmaktadır:

"Ey İnsanlar! Haberiniz olsun ki Allah'ın va'di (bir gün) gerçekleşecektir. Sakın bu düşük ve değersiz dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın o mağrur şeytan sizi Allah'a karşı da mağrur etmesin"(Fâtır: 5)