Hilafeti İslamiye'nin İttihadi İslam'a bina edilmesi..! -1

ASSAM'dan "İslam Birliği Parlamentosu" tavsiyesi..!

2017-2023 yılları arasında ASSAM'ın ev sahipliğinde yılda bir gerçekleşen Konfederal İslam Devleti mevzuat çalışmalarından "İslam Birliği Parlamentosu" ve "İslam Birliği Bakanlığı" tavsiyesi çıktı.!

Uluslararası ASSAM İslam Birliği Modeli Kongrelerinin Birincisine 27 İslâm ülkesinden katılan STK temsilcileri ve akademisyenlerle yapılan istişare sonucunda sürekliliğinin sağlanmasına karar verilmiştir

. Kongre serisi 2017-2023 yılları arasında her yıl bir kongre olarak icra edilmiştir.

7 yılda icra edilen "Uluslararası ASSAM İslâm Birliği Modeli Kongreleri" serisinin, ana konuları İslam Birliği'nin yeniden şekillendirilmesi ve organların kurularak hayata geçirilmesi. noktasında karar alınmıştır..!

Bu kararların en başında:

1-İslam Birliği için Yönetim Şekil ve Organları Mevzuatının Tespiti 2017

2-İslam Birliği için Ekonomik İş Birliği Usul ve Esaslarının Tespiti 2018

3-İslâm Birliği için Savunma Sanayi İş Birliği Usul ve Esaslarının Tespiti 2019

4-İslâm Birliği için Ortak Savunma Sistemi Usul ve Esaslarının Tespiti 2020

5-İslâm Birliği için Ortak Dış Politika Usul ve Esaslarının Tespiti 2021

6-İslâm Birliği için Ortak Asayiş ve Güvenlik Usul ve Esaslarının Tespiti 2022

7-İslâm Birliği için Ortak Adalet Sistemi Usul ve Esaslarının Tespiti 2023

İRADE BİRLİĞİ SAĞLANMA KARARI!

7 kongre sonunda İslam ülkelerinin bir irade altında toplanması için gereken müesseseler ve bu müesseselerin mevzuatının bir model olarak ortaya konulması amaçlanmıştır.

TC CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP

ERDOĞAN DESTEKLİYOR..!

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güvenlik Politikalarından sorumlu Eski başdanışmanı ve Emekli Paşa Adnan Tanrıverdi nin yürüttüğü teknik detayları olan ve İslam ülkeleri iş birliğinin her boyutta bilhassa İslam ülkelerinin iç ve dış güvenliği noktasındaki askeri tecrübelerini ve bunların hayata geçirip ilgili birimlerin kurulması ve bunların eğitimleri noktasında büyük faaliyetler yapmış ve bu kuruluşların temelleri atılmıştır..!

Benim de Türkiye'de uluslararası çalışmalarla dolu meslek hayatım içinde sağlıklı yaş almanın bir kuralı olarak yaptığım 12 yaşından beri sürdürdüğüm judo, tekvando ve yakın spor dallari olan shiatsu .. Vs gibi spor dallarında hem Türk Silahlı kuvvetleri , emniyet Genel müdürlüğü İstanbul ve Ankara'daki birimlerde teknik detaylarla dolu özel harekatla ilgili ilgili verdiğimiz teknik danışmanlık ve eğitmenlik hem genelkurmay eski adıyla SAREM -Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde verdiğimiz seminerlerbu kurumların faaliyetlerinin pasif hale alınması veya durdurulması sebebiyle artık ülke güvenliği için kurulmuş bu kuruluşların faaliyetleri Türkiye'nin yeniden yapılanması noktasında bize göre çok yanlış olan alınan bu kararlarla yapılan bu güzel faaliyetler ve atılan temeller artık tarihte kalmıştır..!

Tarihi kayıt düşsün diye buraya yazmak istiyorum..!

STK'LAR BİRLİĞİ FAALİYETLERİ

DEVAM EDİYOR..!

Yeni ASSAM faaliyetleri içinde

Eyüp Akbal beyin başkanlığını yürüttüğü İslam Dünyası STK'lar Birliği de bu çalışmaya kısa adı İDSB olan bu oluşum 447 üyesiyle 6 kıta, 60 ülkede faaliyet gösteriyor,bu tür oluşumların İslam ülkeleri devlet başkanları ve parlamentolarca desteklenerek İslam Birliği'nin en kısa zamanda bir güç birliğine dönüşmesi sağlanması zaruridir elzemdir..!