Avrupa'nın en formda golcüsü

Derbi galibiyetine daha çok ihtiyacı olan taraf Beşiktaş'tı. Şenol Güneş gitmiş, seçim kongre kararı almıştı. Kazanılacak bir derbi hem Ahmet Nur Çebi'nin tekrar aday olması için cesaret verecek, hem de Burak Yılmaz teknik direktörlük koltuğunu sağlamlaştıracaktı.

Haberin Devamı

Nitekim Galatasaray'ın salı günü oynayacağı Bayern Munih maçı olması ev sahibi takım adına dezavantaj gibi görünüyordu. Ancak Okan Buruk'un öğrencileri forma girmeye başladı. Geçen sezondan bu yana 23 resmi maçtır kaybetmiyordu.

Beşiktaş derbisine lakayıt başladıklarını söyleyebiliriz. Angelino, Icardi ve Tete ile girilen pozisyonların gol olmaması içten bile değildi. Ancak bireysel davranınca oyuncular pozisyonları harcadılar.

Okan Buruk'un bu maçtaki net planı ön alanda baskıydı. Maç boyunca presle 10 top kazanan Galatasaray bu toplarla rakip sahada tehlikeli oldu. Icardi'nin attığı ilk golde bu tarz kazanılan bir top sonrası geldi.

Mert Günok'un kırmızı kartı sonrası maç Galatasaray için kolaya döner gibi oldu ancak Beşiktaş ayağa pas yaparak rakibini daha etkisizmiş gibi gösterdi. Beraberlik golü de geldi. Beşiktaş rakibinin yapamadığını yapıp ikinci golü de buluabilirdi. Olmadı penaltı sonrası topun başına geçen Icardi bir kez daha takımını kurtardı.