Şiir gibi oyun! Şok pres...

Galatasaray, ligde son dönemde düşüş yaşasa da kadro kalitesi iyi takımlarından Adana Demirspor'u ağırladı. Ziyech'in yokluğunda Tete 11'e geri döndü. Zaha ve Kaan Kopenhag maçı düşünülerek dinlendirildi.

Haberin Devamı

Okan hoca klasik ön alan baskısıyla maça başladı. Bir ara şiir gibi topla çıkan Galatasaray Mertens, Torreira ve Kerem'in aynı anda yaptığı presle bize "Okan, Emre ve Suat üçlüsünü" hatırlattı. Hem şok pres hem doğru pas tercihleri rakibin başını döndürdü desek yalan olmaz. Nitekim Sacha ve Kerem'in golleriyle skor 2-0'a geldi.

Pendikspor maçıyla birlikte bu maçta da Abdülkerim'le güven veren Nelsson'un yaptırdığı penaltı takımların soyunma odasına 2-1 gitmesini sağladı.

İkinci yarı itibariyle Kerem Demirbay ve Mertens'in yorgunluğu rakibin orta sahada üstünlük kurmasını sağladı. Okan Hoca hiç beklemeden Kaan ve Zaha'yı oyuna alarak Mertens'in rolünü yeniden Kerem Aktürkoğlu'na verdi.

İkinci yarı sahnede yine Tete vardı. İlk yarı kaçırdıklarının iki mislisini ikinci yarı kaçırmaya yeminli gibiydi. Bu kadar kolay adam geçip bu kadar kolay pozisyonları değerlendiremeyince saç baş yoldurttu. Farka gidilecek maçta takımı beraberlik korkusu sardı.