Kafalar Kadıköy'deydi!

Fenerbahçe'yle oynanacak derbi öncesi Rams Park'ta Galatasaray'ın konuğu Şota'nın Karagümrük'üydü.

Haberin Devamı

Okan hoca derbiyi düşünerek Davinson ve Zaha ikilisini dinlendirdi. Kerem kendi mevkiisinde. Artık "Kendine takım bul denilen" Angelino yerine ise sol bekte Barış Alper vardı. Muslera'nın cezalı olduğu maçta ise kaleye Günay geçti.

Şampiyonlar Ligi'nden de elenmenin verdiği moralsizlik, Türk futbolunda son dönemde yaşananlar ve maçın Çarşamba günü oynanması tam havaya sokamamıştı kimseyi.

Merkezi kalabalık tutan Şota ilk 40 dakika Buruk'un Galatasaray'ını kanatlara itti. Zaman zaman Barış, bazen de Ziyech'in adrese teslim gitmeyen ortaları, cılız ataklarla sonuçlandı.

Kilidi ceza sahası dışından açmak Kerem Demirbay'ın aklına geldi ki 30 metreden kaleyi yokladı. Dönen topu tamamlayan kaptan Kerem Aktürkoğlu maçın ve kendisinin tek golüyle takımına üç puanı getirdi.

Sahneye Günay çıktı

İkinci yarı maçı daha çok isteyen Karagümrük'tü. Nitekim üst üste ataklarla Galatasaray kalesine gelen de onlardı. Bu kez sahneye Günay Güvenç çıktı ve kurtarışlarıyla maçın adamı oldu. Günay'ın ekstra performansı Muslera'sız günlerde de kafaların rahat olması gerektiğini gösterdi. Sonradan oyuna giren Bakambu'nun pres gücü de takımın ayakta kalmasını sağladı.