Cumhuriyet'in 100. yılı

Cumhuriyet'in 100. yılı için, böylesi özel bir dönem için çeşitli dijital sergiler, üç boyutlu gösteriler, havai fişek gösterileri vs. gibi etkinlikler planlanmış.

Bir anlamda cılız denilebilecek bazı etkinlikler

Bunun yerine 2023 yılını kapsayacak şekilde bir etkinlik planlaması gerekmiyor muydu

Sormak isterim: "2023 yılını kapsayacak şekilde hangi toplantılar, paneller, konferanslar düzenlendi"

Bu özel yıl için hangi kitaplar yayınlandı Hangi kültürel etkinlikler, eğitim programları düzenlendi Yıl boyunca gençlerimize hangi mesajlar verildi

Geleceğimiz gençlerimize Cumhuriyet'in kuruluş aşamasındaki zorluklar anlatıldı mı O dönem kurgulanan stratejilerinin ne anlama geldiği anlatıldı mı

Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinin detayları gençlerimize anlatıldı mı Örneğin, Atatürk'ün şu cümleleri gençlerimize belirtildi mi

"Efendiler bazı arkadaşların yoksulluk içinde bu büyük davanın başarılamayacağını zannederek memleketlerine dönme arzusunda olduklarını duydum. Arkadaşlar! Ben sizleri bu milli davaya silah zoruyla davet etmedim görüyorsunuz ki, sizi burada tutmak için de silahım da yoktur. Dilediğiniz gibi memleketlerinize dönebilirsiniz fakat şunu biliniz ki, bütün arkadaşlarım beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu Meclis-i Ali'de tek başıma kalsam da mücadeleye ahdettim. Düşman adım adım her tarafı işgal ederek Ankara'ya kadar gelecek olursa, ben bir elime silahımı bir elime de Türk Bayrağını alıp Elma Dağına çıkacağım. Burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken ben de Milletim uğruna hayata veda edeceğim. Huzurunuzda buna ant içiyorum"

Liderler çözülmesi zor birçok problemle karşı karşıya kalabilirler. Dönüşümcü liderler problemleri analiz eder, zaman geçmeden karar verir ve bu kararları da oluşabilecek tüm risklere rağmen cesaretle uygular. Tıpkı Atatürk gibi...

"Bir milletin doğrudan doğruya hayatıyla ilgili olan (sebep) o milletin iktisadi meseleleridir Bizim millî hayatımızda ve millî tarihimizde tamamen böyle olmuştur Millî tarihimiz incelenirse çöküş sebeplerinin iktisadi meselelerden başka bir şey olmadığı derhâl anlaşılır" (Gazi Mustafa Kemal, Türkiye İktisat Kongresi'ni Açılış Konuşması, Kılınçkaya)

Bu noktada, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın ne denli önemli olduğu ortadadır. Hele ki içinde bulunduğumuz böylesi kritik dönemeçlerde çok daha önemli, çok daha vazgeçilmezdir.

Toplumsal refahımızın, yaşam kalitemizin artırılması amacıyla, bilgi çağını yakalayan ülkeler arasında yerimizi ivedilikle almamız hayatidir.

Bu noktada, aşağıda belirtilen bilgi ve iletişim teknolojileri ürünleri ihracatı (milyar dolar) rakamlarına dikkatinizi çekmek isterim:

Burada Türkiye ve diğer ülkelerin 2002 - 2021 dönemi arasındaki gelişmelerine bakıldığında görülecektir ki