"Bunları duyduğuma çok üzüldüm oğlum"

Mustafa Enes:

- Babacığım okulda görüyorum öyle merhametsiz çocuklar var ki aklım almıyor.

- Nasıl

- Çok fena bir şey oldu dün babacığım! Bahçede bir kedi yavrusu miyavlayıp dolaşıyordu kendi hâlinde. Çocuğun biri tekme vurdu. Lastik top gibi bir köşeye fırlattı. Hayvan kaçamıyor, o kadar küçük ki. Gittim ellerinden aldım. Bir başkası çıkıp geldi "benim kedim... senin elinde ne işi var" diye çıkıştı. Bir başkası geldi "benim" diyerek kaptı bahçe duvarından aşağı fırlattı.

- Yazık! Çok yazık! Bunları duyduğuma çok üzüldüm oğlum. İnsanlar kötü ve ahlaksız, sırf eğlence olsun, ya da "kuvvetliyim" havalarındalar maalesef. Hayvanlara öyle eziyet edenler, fırsat bulunca sizi, bizi, nice mazlumları da incitmekten endişe duymazlar oğlum! Aman dikkatli olun! Ormandaki aslanlar sadece yemek için öldürür, ama merhametsiz insanlar ise eğlenmek için yaparlar bu vahşiliği.

- Bir anne olarak aklım başımdan gitti çocuklar! Neler duyuyorum aman Allah'ım! Evlatlarımın istikbali için korkmaya başladım Tanju. Ağzım açık kaldı! Daha bunlar çocuk bu yaşta merhamet nedir bilmezseler ileride nasıl zapt edilecekler

- Ne olacak Kelimenin tam manasıyla eşkıya olup nice ocaklar söndürecekler!

- Çok şaşırdım çok!

- Daha düne kadar bizim arkadaş grubumuz da öyle değil miydi Gösteriş olarak arabalarına bir iki kedi, köpek maması alıp hayvan barınaklarına bırakırlar, sonra da... Söyletmeyin beni! Yakın arkadaşlarının bile canına okumaktan çekinmez. Olmadı elinizden işinizi isterler, evinizi, paranızı, hatta eşinizi bile isterler. Bunlar sizin dostlarınızsa, bir de düşmanlarınızı düşünün Jale! Hem hatırla evli olduğumuz hâlde sana asılanları, bilmiyor muyum sanıyorsun

- Demek her şeyden haberin vardı!

- Ama baba! O ne biçim söz

- Aması yok oğlum! Dışarıda, kötü davranmaya çalışacak her çeşitten zorbayla dolu bir 'orman' var. Karşılık verip mücadele etmekten korkarsanız, sizin zavallı bir aptal olduğunuzu düşünürler. Küçük düşürdüklerinde, hürmetsizlik ettiklerinde ve sizden faydalandıklarında bunun yanlarına kâr kalabileceğini bilirler. Böyle zannedilmesine izin vermeyin! Her zaman dik durun ve mutlaka adil davranın. İnsanların sessiz çoğunluğu size hak verip yanınızda olacaktır. Yeter ki haklı olun, zulmetmeyin oğlum.