ABD Batı

İnsanın, insanlık özellikleri vardır. Bunlar; merhametli olmak, ahlaklı olmak, erdemli olmak, insanın yaşama hakkına saygılı olmak, zulüm etmemek, yeryüzündeki canlıları dünyanın çeşitli nimetlerindengüzelliklerinden yoksun bırakmamak gibi özelliklerdir. Bu özellikler, insanın insan olma özellikleridir. Bu özellikleri taşımayan varlıklar insan olma özelliklerini kaybetmiş varlıklardır. Bu özellikleri kaybetmiş toplumlar da toplum olma özelliklerini yitirmiş oluyorlar. Bu özellikleri olmayan devletler de uygar olduklarını söyleseler de devlet olma özelliği taşımıyor demektir. Bu varlıklar biçimsel olarak insan diye ortada görünebilirler; ancak özellikleri itibarıyla insan değiller.

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm"

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm" İnsan dışındaki canlılar, yaşayabilmek için kendileri dışındakileri rakipdüşman görürler. Kendi isteklerini gerçekleştirmek için rakip gördükleri karşı kıyıdakilere her çeşit işkenceyi, zulmü, yaşama hakkını elinden almayı kendilerinde bir hak olarak görürler. Ancak insanlar; insanlık özelliklerini kaybetmemişse bunu yapamazlar.

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm"Bugün İsrail Devleti'nin Filistin'de yaptığı insan haklarına aykırı, modern çağda kabul edilemez bencilce ve acımasızca çağ dışı zulümlerini inançlarına dayandırması daha da vahim bir durumdur. Kimse arzu ve egosunu tatmin için yaptıklarını, haklı göstermek için uydurma gerekçelerle -haşa -Tanrı (!) ya iftira atıp "Tanrı şöyle dedi, Tanrı böyle dedi!" diyerek yeryüzündekilere zulmetmeye fetva bulmaya çalışmasın. Tanrı'nın emirleri insanların yaşama hakkına aykırı olmaz. İnsanı o yarattı, o yaşatıyor ve bu yetkiyi kimseye devretmez. Tanrı yarattıklarının yaşama hakkına müdahaleyi kimsenin eline vermez. Tanrı'nın; "Onu öldürün, bunu öldürün!" şeklinde emrettiğini söylemek!" Tanrı'ya iftiradır. Yaptıkları vahşetin gerekçesini dine dayandırıp kendilerini haklıymış gibi göstermeye çalışmak; "Güneşi balçıkla sıvamaktır!" Oysa bilindiği gibi "Güneş balçıkla sıvanmaz!"

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm"Yahudi inancına sahip olup İsrail Devleti'nin yaptıklarını eleştiren, bu konuda yürüyüş yapan merhamet sahibi ve insani özelliklerini kaybetmemiş insanlar da var. Bu da bizim merhametli, vicdan sahibi Yahudileri kast etmediğimizin kanıtıdır. Haktan yana olan ilahi dinin bu mensuplarına saygılıyız. İnancımıza göre Hz. Musa (A.S.) bizim de peygamberimiz ve Allah'ın değerli elçilerindendir. Hz. Musa'ya (A.S.) inanmak İslam'ın iman esaslarındandır.

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm"Eleştiriler, Filistin topraklarının sahipleri olan Filistinlileri evinden çıkarıp "Biz buraya yerleşeceğiz!" diyerek onları yaka paça evlerinden dışarı atan; "Evinizi, malınızı mülkünüzü bize bırakacaksınız!" deyip onları yurtlarından kovan İsrail Devleti'ne yöneliktir.

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm"Hikaye bu ya; bir adamı döverken yüzünü, gözünü, kolunu darp ediyorlar. Adam feryat ederken: "Vay belim, vay belim!" deyip duruyormuş... Görenler sormuşlar: "Yahu senin yüzün gözün darbe almış ama sen neden belim belim diyorsun" Adam: "Ah ah, belim olsaydı (biri arkamda bana gücüyle destek çıksaydı) bu adam beni darp edemezdi. Bugün ABDBATI desteği olmasaydı İsrail Devleti bu kadar cesaretli olamazdı.

p class"MsoNormal" style"text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; text-indent:1.0cm"Kim ne derse desin; bu savaş Orta Doğu ile ABDBATI savaşıdır. Yaşama hakkı ile çıkar savaşıdır. Bu savaş ABDBATI'nın Orta Doğu