'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

14 Ağustos 2001, Ankara Bilkent Oteli, Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'nin kuruluş bildirgesini okuyor... ve metinden bir cümle "Artık, Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Gerçekten de Ak Parti'nin bir buçuk yıl sonra iktidar olmasıyla Türkiye'de yapılmayanyapılamayan nice şeyler yapıldı, söylenmeyensöylenemeyen nice şeyler söylendi, gidilmeyengidilemeyen nice yerlere gidildi.!.

Bilhassa 15 Temmuz 2016'dan itibaren iç ve dış vesayetlerin de ortadan kaldırılmasıyla; çevresinde ve bölgesinde oyun kurabilen hür ve bağımsız Türkiye kurulabildi.

Yani Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi deveran etmedi...

Tıpkı bunun gibi;

7 Ekim 2023 tarihinde, Hamas'a bağlı İzzettin El Kassam Tugaylarının icra ettiği Aksa Tufanından sonra artık dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Selam olsun o yiğitlere...

Hamas, bir taraftan şehitlerinin ruhaniyetiyle dünyayı temize çekerken, öte yandan Hıristiyan Beyaz Batı'nın son 3-4 yüzyıldır dünyanın başına kaktığı değerlerin ne kadar eğrelti olduğunu göstermiş oldu.

Batı'nın maskesi cart diye yırtıldı.

Öyle ki; olmazdı ya, topyekûn İslam Ümmeti ve mazlum halklar bir araya gelerek, ortak kararlar almış olarak, 2-3 asır uğraşsaydı muhtemelen ortadan kaldıramayacağı Batı hegemonyası, Gazzeli şehitlerin kanının üzerine yürümesiyle silinip gitti, buharlaştı sanki...

Ortada 'bahçıvan' kalmadı, 'aydınlanma' meşalesi söndü,