Beykoz

Yaşlılık böyle bir şey...

Gençlik halim olsaydı, yanı başımda, Beykoz'da, geçen beş yıllık süre içinde neler yapıldığından kesinlikle haberim olurdu, hatta bir bir hizmetin yapıldığı mekana defalarca gidip gelmişliğim olurdu.

10 Aralık 2023 günü, Beykoz Kavacık'ta, Görele Dernekler Birliği'nin yeni binasının açılışı töreninde beraberdik Başkan Murat Aydın'la.

Oradaki etkinlikten sonra Başkan'ın davetine uyarak Beykoz'da kısa bir tur yaptık.

Bu zaman diliminde gördüğüm birkaç hususu sizinle paylaşmazsam yaşlılığımın yanında hassasiyetlerimin de azalacağından korkarım...

Geziye bulunduğumuz mekana çok yakın olan Kavacık Kültür Merkezi'nden başladık.

Bu konuda ilk söyleyeceğim, orda evet Kavacık'ta bir kültür merkezi yapmakaçmak başlı başına bir öngörünün ve gelecek tasavvurunun sonucudur ve doğrudan doğruya insanlara dokunmanın adıdır. Değinmek istediğim ikinci husus ise; başlangıçta AVM yapmak için inşa edilen bina sonradan kültür merkezine dönüştürülmüş, böyle olunca ortaya, benzeri mekanlardan pek rastlanmayacak yüksek tavanlı mekanlar ortaya çıkmış.

Gördüğüm ve anladığım kadarıyla binada 724 saat açık bir kütüphanenin yanında geleneksel ve moderne kültür-sanat bağlamında her alandan kişilere, dalında uzman eğitmenlerce ders veriliyor.

Tek itirazım, orada da söylediğim gibi; mesela; üst segmentte toplantı ve çalışma yapacaklar için oluşturulmuş mekana 'vizyon 360', video çekmek için oluşturulmuş atölyeye ise 'green box' gibi yabancı isimlerin verilmesi oldu.

Oradan 'Millet Lokantası'na geçtik. Başka yerlerde de benzerlerinin varlığını duymuştum fakat çıplak göz ile müşahede etmemiştim.

Bu mekanda, içeri giren herkese bütün gün çorba ikram ediliyor. Her gün pişirilen iki tür çorbadan birini tercih ediyorsunuz. Mekanda hafta içi her gün 5-6 bin, hafta sonları ise 4-5 bin çorba tüketildiğini söyledi yetkililer.

Bir başka mekan ise, henüz yeni devreye alınmış, zaman içinde sayılarının artırılacağının ifade edildiği 'Beykoz Kahvecisi'.

Gerçekten farklı ve modern bir şekilde oluşturulmuş bir mekan. Oldukça büyük olmasına, dışarıda soğuk bir hava olmasına rağmen içerisi tıklım tıklım doluydu...

Kısa gezimizi 'Karlıtepe Mesire Alanı'nda bitirdik.

Bu arada Başkan bize belediyeciliğin diğer alanlarında, dikkate alınması gereken, diğer işleri de anlattı.