Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş!..

28 Mayıs 2023 günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonuçlanmış ve Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığını yeniden kazanmıştı. Bu sonuç, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesini bekleyenleri büyük hayal kırıklığına uğratmıştı.

Derin hayal kırıklığının toplumda dalga dalga yayılmasında, o güne kadar "Kılıçdaroğlu'nun kesin olarak kazanacağını" öne sürerek, seçmene sürekli umut pompalayan anket şirketlerinin büyük sorumluluğu vardı.

Ertesi sabah, yani 29 Mayıs 2023 günü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kameraların karşısına geçerek şu konuşmayı yapmıştı:

"Bugün, büyük hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunun farkındayım. Sevgili çocuklar, sakın ama sakın üzülmeyin. Kıymetli gençler, sakın ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Hanımefendiler, asla tedirgin olmayın. Beyefendiler, başınız dik yürümeye devam edin. Biz, az zamanda çok ve büyük işler başarabilen bir ulusuz. Yine başarırız..."

Konuşmasına devam eden İmamoğlu, 2019'daki İstanbul seçimlerini hatırlatarak şunları söylemişti:

"Benzer bir hayal kırıklığı bundan beş yıl önce de yaşanmıştı ama sadece dokuz ay sonra, yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Doğru işler yaptık ve sonuç aldık. Birlikte başardık. Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey, değişimdir. Her sahada her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk gibi, tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız...

Büyük Atatürk diyor ki 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.' İstanbul'da, benim gibi milyonlarca, Türkiye'de on milyonlarca umutlu hem de çok umutlu demokrasi neferleri var. Bu seçim kampanyasında onların inançlı-dirençli, asla vazgeçmeyen mücadelesine tanık oldum. Başta 'demokrasi neferleri' olan sizleri, çocukları, gençleri, anneleri ve bütün İstanbulluları bugün saat 20.00'de Maltepe Meydanı'nda düzenlediğimiz 570. Fetih etkinliklerine davet ediyorum. Bu akşam orada göz göze geleceğiz. Yapacaklarımızı ve değişimi konuşacağız. Tüm kalpleri fethetmek için nasıl daha hızlı koşacağımızı paylaşacağız. Bana inanın yolumuz uzun, gençliğimiz var, inancımız tam. Bana güvenin, her şey çok güzel olacak..."

İmamoğlu bu tarihi konuşmasıyla CHP'deki değişim sürecinin ilk işaretini vermiş oldu.

Önce İstanbul İl Başkanlığı seçimini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı, Ekrem İmamoğlu'nun adayı, genç siyasetçi Özgür Çelik kazandı.

Sonra her şey hızla değişmeye başladı.

Ve 4-5 Kasım 2023'de yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda asıl büyük değişim gerçekleşti. 812 oy alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 536 oyda kalan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakmayı başardı.

Bu sonuçta da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyük emeği vardı...

Değişimin yarattığı umutla ve yepyeni isimlerle girilen 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi de CHP'nin zaferiyle sonuçlandı. CHP, 14 büyükşehir ile 21 ilde seçimleri kazanarak yüzde 37 oyla, yıllar sonra ilk kez birinci parti oldu. 2019'daki seçimden 572 bin fazla oy alan Ekrem İmamoğlu, bu zaferin de mimarlarındandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yüzde 60,4 oy alarak rakiplerine ezici bir üstünlük sağladı