Tezgâhlardan kalkmadan

İncir ve üzümün mevsimini karşılarken şeftalilere de yavaş yavaş veda ediyoruz. Kalan kısa zamanı fırsat bilip çocukların okul dönüşü veya çay saati için hazırlayabileceğiniz, ferahlık veren iki güzel tatlı yapalım...


Şeftalili pandispanya(6-8 kişilik)

NE LAZIM

4 orta boy şeftali
4 yemek kaşığı toz şeker

Pandispanya hamuru için

5 yumurta (oda sıcaklığında)
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı ılık su
5 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPARIM

Pandispanyayı yapmak için yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserin yüksek devriyle köpük kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerine 1 fincan ılık suyu aktarıp, 1 dakika daha çırpıp bekletin.
Başka bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.Tel süzgeçle eleyip yumurtalı karışımailave edin. Tahta kaşık veya plastik spatulayla malzemeleri birbirine iyice yedirip koyu boza ayarında bir kıvam elde edin.
25-30 santim çaplı kelepçeli kek kalıbını yağlayın. 2 yemek kaşığı toz şekeri kalıbın dibine ve kenarlarına serpiştirin.
Kabuklarını soyup elma dilimi kestiğiniz şeftalileri kek kalıbınayan yana dizin. Kalan şekeri şeftalilerin üzerine serpiştirin, kek harcını şeftalilerin üzerine boşaltın.
Pandispanyayı 175 dereceye ısıttığınız fırında kabarıp üzeri kızarıncaya kadar 1 saat pişirin.
Fırından alıp, iyice soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın. Tersçevirip şeftalilerin olduğu tarafıüste getirerek servise sunun. İsterseniz üzerine vanilyalı sos gezdirebilir, pastacı kremasıyla birleştirebilir ya da dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
Not: Bu tarife mevsime göre kayısı, armut ve elma da çok yakışır.
Şeftalili eylül keki(8-10 kişilik)

NE LAZIM

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı